≫ 

"Pripremi 2 miliona evra ako hoćeš da ga vidiš živog": Otmicu Jeleninog dede je planirao još u zatvoru, ideja mu sinula kada ga je video na TV-u

Osumnjičenom Matiću lisice su stavljene nakon dva dana intenzivne potrage

  • 6

Branislav Matić (36) iz Sremske Mitrovice je tokom boravka u zatvoru, gde je bio godinama, kovao plan kako će da se obogati od otmice Milosava Radisavljevića (80). Po izlasku iz zatvora pokušao je da ostvari svoju nameru.

On je uhapšen u noći između petka i subote zbog sumnje da je sa još jednim saučesnikom oteo Milosava Radisavljevića (80), dedu Jelene Đoković, supruge tenisera Novaka Đokovića, i od njegove porodice pokušao da iznudi dva miliona evra kako bi starca ostavio u životu!

Novinarka pronašla mesto gde je ostavljen vezan deda Jelene Đoković: Sve je objasnila (VIDEO)

Osumnjičenom Matiću lisice su stavljene nakon dva dana intenzivne potrage, a policija je brzom i efikasnom akcijom, u kratkom roku, uspela da ga pronađe.

Deda Jelene Đoković Foto: Andrijana Srećković/ TV Ljig info

- Utvrđeno je da je on kupio pripejd karticu za mobilni telefon, preko koje je Milosavljevom sinu Zoranu poslao jezivu poruku: "Pripremi dva miliona evra ako hoćeš oca da vidiš živog." Nakon te poruke, Zoranu je uputio još nekoliko poruka, a onda ugasio karticu - kaže naš izvor i dodaje da se sumnja da je otmičar sve isplanirao do detalja, a na ideju da otme baš dedu Jelene Đoković došao je tokom boravka u zatvoru.

Matić je stari znanac policije. Bio je osuđivan zbog razbojništava, teških krađa i nelegalnog oružja, a zbog toga je čak 14 godina proveo iza rešetaka.

Ideja mu je sinula kada je gledao emisiju sa Jelenom Đoković, Foto: Profimedia/Alamy

- Dok je služio kaznu, on je jednom prilikom u zatvoru gledao televizijsku emisiju u kojoj je gost bila supruga našeg proslavljenog tenisera. Ona je tada, između ostalog, pričala i o svom odrastanju i deda Milosavu. U jednom delu te emisije prikazana je i Jelena s dedom - rekao je izvor i dodao da je Matiću tog trenutka sinula ideja o otmici.

Ta emisija je emitovana na TV-u 2014. godine, a Matić je pune četiri godine smišljao kako će izvesti još jedno nedelo u nizu. U toj emisiji je Jelena Đoković govorila o odrastanju u Ljigu s bakom i dekom. Supruga proslavljenog tenisera se tada pred kamerama pojavila u društvu deda Milosava.

- Provodila sam raspuste u Ljigu, u prirodi, nisam igrala igrice. Pravila sam od biljaka neke lekovite supice i začine za baku i deku, kako ih ne bi bolele ruke od reume, što su uvek problemi starosti. Moja baka je za svaku moju peticu u školi naručivala pesme na radiju. Deka je neumoran, on je čudo, vozi bicikl svaki dan, gaji svinje, ide do sela Veliševac da proveri da li je sve u redu - ispričala je ponosno Jelena Đoković, dok je Milosav Radisavljević, grleći unuku, rekao da je Jelena imala 10 meseci kada ju je prvi put čuvao.

- Ona je najbolja oduvek bila - rekao je deka čuvši kako ga unuka hvali.

Čim je izašao na slobodu, Matić je počeo da kuje planove za krivično delo.

- Verovatno je bio ubeđen da starac, koji inače živi sam u kući u Ljigu, ima dosta novca, pošto je njegova unuka udata za Novaka Đokovića, pa je hteo na brzinu da se obogati - kaže sagovornik Kurira.

Deda Milosav Radisavljević, Foto: Andrijana Srećković/ TV Ljig info

Prema njegovim rečima, Matić i njegov saučesnik su petnaestak dana pre otmice išli u izvidnicu, tačnije osmatrali su starčevu kuću i pratili njegove navike, kao i ko, kada i koliko često ga posećuje.

- U Milosavljevu kuću su upali u gluvo doba, oko tri sata ujutru. Isekli su komarnik kako bi ušli u kuću. Lica su sakrili tamnim čarapama, a sa sobom su poneli lisice i lepljivu traku, kojima su kasnije vezali starca za metalni stub u kukuruzištu, 500 metara dalje od njegove kuće. Od dede su uzeli 26.000 dinara i mobilni telefon, a plan da zarade dva miliona evra im je propao, pošto je zapomaganje vezanog Milosava čuo komšija, koji je odmah pozvao policiju - otkriva izvor Kurira.

VIDEO: Isailo Lazić objašnjava kako je pronašao Milosava Radisavljevića, vezanog za dalekovod

(Telegraf.rs/Novosti, Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    29. jul 2018 | 16:06

    Sta reći a ne biti brutalan. Ovo je za 100 g. ZATVOR U OKOVIMA po najvećoj kažu demokratiji Američkoj. Težak fizički rad bez prava smanjenja kazne. TADA NEBI BILO UBIJENIH Advokata, i, njihovih laži. Oni su jedina službena lica koja u interesu svih klijenata mogu da lažu.

  • Ja

    29. jul 2018 | 15:31

    Hahahahaha. Dva miliona za dedu Teško da vredi dva miliona dinara.

  • Rj39

    29. jul 2018 | 15:12

    Taj,ako je sluzio kaznu u SM, ne znaci da je Sremac!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA