≫ 

Nišlija hteo da preparkira auto, pa se utopio u jezeru: Supruga i on nisu imali dece, a sada neće moći ni da mu ispuni poslednju želju (FOTO)

Tehničkim pregledom vozila ustanovljeno je da je bilo potpuno ispravno

  • 3

Nišliji Milutinu Mladenoviću koji je 27. jula svojim vozilom "terios daihatsu" sleteo u Bovansko jezero i utopio se najverovantije je pozlilo za volanom, jer je istraga pokazala da nije kočio niti je pokušao da iskoči iz automobila.

"Sine, ne da te tata. Šta da kažem majci? Ona te i dalje čeka da se vratiš kući": Potresne reči oca mladića koji se utopio kod Mladenovca

Bovansko jezero Foto: Telegraf/Privatna arhiva

Tehničkim pregledom vozila ustanovljeno je da je bilo potpuno ispravno, što potvrđuje sumnju da nesrećni čovek nije bio u stanju da u trenutku nesreće njime upravlja.

Milutinova supruga Mirjana jedva je skupila snagu da desetak dana nakon tragedije progovori o stradanju svoga muža, prvenstveno da bi, kako ističe, sprečila da se nekome desi to isto.

- Verujem da je mome mužu pozlilo, ali bi mu bilo spasa da nije sleteo u vodu, jer je ustanovljeno da je uzrok smrti utapanje, a ne neki zdravstveni problem. Na mestu gde su kola ušla u vodu raslo je drveće, ali je nekome ometalo pogled na jezero pa ga je posekao. To što je učinjeno mog muža je koštalo života, a ja se bojim da bi to moglo još nekome da se desi – jada se neutešna supruga.

Milutinova supruga Mirjana Foto: Telegraf/Privatna arhiva

Mladenovići su pre tridesetak godina kupili plac na Bovanskom jezeru, napravili montažnu kuću i kako ističe Mirjana, stvorili lični raj.

- Moj suprug je bio umetnička duša, punim srcem se posvetio uređivanju tog prostora, a ja sam tamo posadila 109 ruža. On je živeo za taj Bovan, svaki vikend smo tamo provodili, a Milutin je stalno sebi nalazio neki posao na imanju. Tako je bilo i tog dana, čim smo stigli pokosio je travu, ja sam ostala da je skupljam a on je otišao da preparkira kola. Kako ga nije bilo izašla sam na kapiju a zatim otišla kod komšija, ali nigde nije bilo ni njega ni vozila. Sledila sam se kada sam u jezeru ugledala mrlju ulja i branik našeg auta, bilo mi je jasno da je Milutin u vodi – priseća se Mirjana tragedije.

Telo utopljenika sutradan su iz jezera izvukli ronioci a policija je ustanovila da nikakvih sumnjivih okolnosti u slučaju njegove smrti nema.

Nastradali Milutin Foto: Telegraf/Privatna arhiva

- Telo je bilo u kolima, lekar mi je kazao da je očigledno da je uzrok smrti utapanje pa nisam ni zahtevala obdukciju. Mnogo mi je teško, bili smo svesni da jednom moramo da se rastanemo, ali nisam očekivala da će to biti na ovaj način. Bilo bi mi lakše da sam bila sa njim u poslednjim trenucima, bili smo u braku 41 godinu, nismo imali dece već samo jedno drugo, sada mi ništa nije ostalo – kroz suze kaže očajna udovica.

Milutin je prema rečima njegove žene bio veliki humanista, pa je želeo da nakon smrti zavešta organe, a neutešna žena nije uspela da mu ispunim tu želju. Supruga je kazala da je njegovo telo bilo u vodi četrdesetak sati, pa njegovi organi nisu bili podobni za transplantaciju.

VIDEO: Pronađeno telo mladića koji je nestao na kupalištu na Zlatiboru

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mia

    7. avgust 2018 | 09:14

    Sto se Bovansko jezero nikad ne spominje u lepom kontekstu? To je pravi raj prirode,ali znaju za njega samo oni koji zive pored. Mesto je pod takvin uglom da se mozes suncati koliko hoces a ne mozes izgoreti.

  • Pod_uglom_da_ne_izgoris

    10. avgust 2018 | 13:23

    Zaista ne mogu da verujem sta ljudi pisu. Pod kojim to uglom treba da budes pa da ne izgoris :D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA