≫ 

"Audi" koji je dignut u vazduh u Zemunu pripadao saradniku klana braće Šaranović: Bio je svedok na suđenju za ubistvo Bojovića, otac mu je likvidiran

Od siline eksplozije delovi vozila odleteli su desetak metara dalje. Sumnja se da je eksploziv, zbog kog je automobil odleteo u vazduh, podmetnut

  • 11

Beograđanin Strahinja Stojanović (28), blizak saradnik klana braće Šaranović, bio je meta napadača koji su u Beogradu pod njegov “audi” postavili eksplozivnu napravu, kako saznaje Borba. U momentu eksplozije on nije bio u autu, ali jeste njegova prijateljica, državljanka Španije, koja je preživela napad. Stojanović je više puta osuđivan, a nedavno je izašao iz zatvora.

On se, inače, pojavio i kao svedok na suđenju za ubistvo brata Luke Bojovića, Nikole.

Sumnja se da je Stojanović bio blizak sa braćom Šaranović, koji su ubijeni tokom kriminalnih obračuna i čija je porodica od 2009. godine u sukobu sa klanom Luke Bojovića.

Opasni momak izašao iz auta i ostavio telefon unutra, tada se dogodila eksplozija: Devojka je samo kolateralna žrtva detonacije u Zemunu?

Povređenoj devojci je ukazana lekarska pomoć Foto-ilustracija: Telegraf

Parkirani audi, eksplodirao je rano jutros u Ulici Svetozara Papića u naselju Galenika.

Od siline eksplozije delovi vozila odleteli su desetak metara dalje. Sumnja se da je eksploziv, zbog kog je automobil odleteo u vazduh, podmetnut.

Povređena devojka, koja je prema nezvaničnim podacima, državljanka Španije, pronađena je pored automobila. Utvrđuje se da li ju je detonacija odbacila iz vozila, kao suvozača, ili se u momentu eksplozije nalazila u neposrednoj blizini.

Okupljeni stanari obližnjih zgrada, kažu da je detonacija bila izuzetno jaka, a da je vlasnik vozila neposredno pre eksplozije ušao u auto, zatim ubrzo izašao iz njega, pa je nekoliko sekundi kasnije začula detonacija.

Kriminalistička policija obavila je uviđaj, sumnja se da je motiv za postavljanje bombe nastavak sukoba između kriminalnih klanova.

U eksploziji bombe povređena je jedna ženska osoba iz Španije Foto-ilustracija: Telegraf, giphy.com

STRAHINJIN OTAC UBIJEN 2015. GODINE

U sačekuši u zemunskom naselju Galenika u Ulici Jovana Stojsavljevića 2015. godine ubijen je Paja Stojanović (44), odranije poznat policiji. Njega je nepoznati napadač izrešetao ispred zgrade u kojoj je imao ima stan i gde mu je živela rodbina. Bežeći od metaka, Stojanović je uleteo u zgradu povređen, ali ubica ga je sustigao i u potkrovlju mu pucao u glavu.

Krvavi tragovi i čaure oko zgrade posvedočili su o jezivoj večeri kada je Stojanović ubijen na pragu domova svojih komšija i familije.

Ubijeni Paja Stojanović Foto: Privatna arhiva

Rupe na staklu ulaznih vrata, zidu, mrlje na stepenicima govore da je Paja Stojanović uspeo da uđe u zgradu, ali ne i da pobegne napadaču, koji ga je pogodio u grudi, kolena i potkolenicu. Na kraju ga je sustigao i pucao mu u glavu.

Istraga je pokazala da je ubica čekao svoju žrtvu, sakriven iza drveta i žbunja preko puta ulaza. Sačekao je da se parkira i izađe iz automobila. Iz mraka je pripucao na Stojanovića, koji je uleteo u zgradu. Krvav i teško povređen penjao se do poslednjeg sprata i vrata svojih tasta i tašte, gde je, najverovatnije, dobio poslednji metak i to u glavu. Ekipa Hitne pomoći je pokušala reanimaciju, ali mogli su naposletku samo da konstatuju smrt.

Otac Strahinje Stojanovića je ubijen 2015. godine Foto: Telegraf

Prvi susedi su bili zatečeni i uplašeni posle pucnjave u večernjim satima.

- Mislim da sam čula da je vikao: - Nemoj, brate, nemoj! - ali nisam smela da provirim kroz prozor. Čuo se prvo jedan metak, onda drugi i rešetanje od kog se zaledi krv. Nismo ništa videli, ali strašno je šta se dogodilo - rekla je jedna od komšinica.

Stojanović je poznat policiji po nasilničkom ponašanju i tučama, a navodno je izvesno vreme proveo i u zatvoru. Motivi za ovo ubistvo zasada nisu poznati, a policija intenzivno traga za počiniocem.

STOJANOVIĆ PLANIRAO UBISTVO JEDNE OSOBE IZ SRPSKOG PODZEMLJA

Strahinja Stojanović (28), sin ubijenog Paje Stojanovića (44), planirao je navodno ubistvo osobe iz srpskog podzemlja 2015. godine i za taj zločin angažovao je ubice iz Bosne, kako se tada sumnjalo i kako su preneli mediji.

Strahinja je iste godine planirao ubistvo jedne osobe iz srpskog podzemlja Foto: Telegraf/Wikipedia

Srpska policija je imala saznanja da se Strahinja Stojanović početkom 2015. godine u Beogradu sastajao sa ekipom kriminalaca iz BiH koju je angažovao za izvršenje likvidacije jedne osobe iz srpskog podzemlja. Policija, međutim, još ne zna ko je bio Stojanovićeva meta, kao ni da li neki od zločina koji su usledili ima veze sa ekipom iz Bosne.

U međuvremenu Strahinja je u februaru 2015. godine uhapšen u Beogradu zbog sumnje da je učestvovao u oružanom obračunu dve krimalne grupe u kom je slučajno u Rimskoj ulici ranjen pripadnik BIA.

Tada mu je određen pritvor mesec dana, ali se on ponovo našao na slobodi. Policija sumnja da taj okršaj ima veze i sa ubistvom koje je u to vreme Strahinja planirao sa bosanskom ek­i­pom.

VIDEO: Automobili lete po Beogradu - Ovako je ubijen član klana Luke Bojovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vavilonac

    11. avgust 2018 | 10:50

    Sva sreca pa krimanala nikad manje,rece doktor.

  • Ana

    11. avgust 2018 | 12:43

    Nije prijatno kad bomba u autu eksplodira na 30m od prozora dok spavas “kao beba”. Priupitaš se gde su ti deca, da li je opet počelo bimbardovanje, da li je neko tebi bacio bombu u dvorište. Izadješ, pogledaš, dimi se, počinje da gori... čuješ ženski jauk u agoniji... pitaš se da li da pridješ i pomogneš i rizikuješ da budeš kolateralna priča u zamršenom obračunu već poznatih imena koja godinama unazad pune stupce novina... zoveš policiju, vatrogasce i hitnu i moliš Boga da što pre stignu jer se nadaš da ženi ima spasa i da se obračun neće nastaviti dalje... i stvarno svi su došli za manje od 10min... gledaš sinove i osećaš sreću što su to vreme stigli ranije i to baš ugroźenom rutom... razmišljaš pri tome o nesrećnoj devojci koja kuka dok je “pakuju” u hitnu, tragičnoj sudbini dotične porodice, koji su pri tome stvarno divne komšije... setiš se dečaka koji je bio jedan od najboljih učenika, spletom tragičnih okolnosti ometen da bude možda jedan od videćih političara, stručnjaka, naučnika... Zašto... Kako... Do kada.... Koliko krvi treba proliti na ovoj geogravski hendikepiranoj zemlji da bi smo nešto naučili i promenili...

  • Ugar

    11. avgust 2018 | 10:38

    U Beogradu stanje redovno. Do večeras ima vremena i za po neko upucavanje .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA