≫ 

Slaviša i Goran svirepo su ubili Miljka (73) u njegovoj kući, a sada čekaju suđenje: Motkama su ga tukli do smrti, pa krvavo telo ostavili na stolici

Slavoljub K. i Goran M. optuženi za ubistvo Miljka Jaćimovića kod Trstenika. Pljačka je motiv zločina, a na licu mesta nađena je krv jednog od batinaša

  • 0

Više javno tužilaštvo u Kruševcu podiglo je optužnicu protiv Slavoljuba K. (42) i Gorana M. (50) iz Kruševca zbog sumnje da su u saizvršilaštvu počinili krivično delo teško ubistvo, saznaju "Novosti". Oni su osumnjičeni da su mučki usmrtili Miljka Jaćimovića (73) u selu Stopanja kod Trstenika.

Čudovište je baka Radojki upalo kroz prozor, bolesnik se iživljavao 5 sati nad njom, pa je pokrao: A tvrdi da je bio sa njom u vezi! (FOTO)

Kako se uvidelo obimnom istragom zločina koji se odigrao aprila ove godine, Jaćimović je pretučen do smrti.

- Tokom istrage se pokazala opravdanom sumnja da su okrivljeni prilikom izvršenja krivičnog dela razbojništvo, na svirep i podmukao način usmrtili Miljka. Oni su ga drvenim motkama udarili najmanje 15 puta po glavi i telu nanevši mu tom prilikom teške telesne povrede opasne po život. Usled toga je kasnije i preminuo - predočava za "Novosti" javni tužilac dr Bratislav Petrović.

Ubistvo vrednog domaćina, koji je kao udovac, od 2009. godine živeo sam, neko vreme predstavljalo je misteriju.

Prostorija u kojoj su pronađeni tragovi ubice; Foto: novosti.rs/S. Babović

Okrivljeni su se našli iza rešetaka nekoliko dana nakon što je okrvavljeno telo Miljka Jaćimovića - Mikana bez znakova života, nađeno na imanju, u staroj kući, koja je služila samo za odlaganje stvari.

Odmah se pretpostavilo da je nesrećni čovek žrtva pokušaja pljačke. Na licu mesta policija je zatekla ispreturanu jednu sobu u novoj kući, oboren krevet i izvađene stvari iz vitrina i kofere u drugoj sobi.

Već u prvim danima istrage, došlo se do podataka da je Jaćimović uzeo kaparu za kamion koji je trebalo da proda, a proveravao se i podatak da li je neposredno pre ubistva podigao veću sumu deviza iz banke.

Sumnja se da je razlog ubijanja bila pljačka; Foto-ilustracija: Profimedia, Pixabay.com

Brojni sagovornici "Novosti" u Stopanji govorili su o pokojnom Mikanu kao o krupnom domaćinu koji je bio u dobroj kondiciji i koji osim problema sa kičmom, druge zdravstvene tegobe nije imao. Otuda se veruje da je razbojnicima pružao otpor koliko je mogao.

- Deda je bio pravi čovek starog kova, staložen, miran, sa svima u dobrim odnosima - ispričao je Novostima Mikanov unuk Nikola Katanić, student medicine.

Zoran Živković, komšija žrtve, našao je beživotno telo Miljka Jaćimovića. Bilo mu je čudno što gori svetlo u staroj kući, budući da je Mikan živeo u novoizgrađenom objektu.

- Video ga je na stolici, kako sedi sav u krvi. Pomislio je da je možda pao pa razbio glavu i viknuo je "Mikane", ali odgovora nije bilo - rekla je Zoranova supruga Rajka Živanović za Novosti.

(Telegraf.rs/Večernje Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA