≫ 

Jauci supruge poginulog u Narodnoj biblioteci: Porodica stigla na lice mesta da identifikuje žrtve (VIDEO)

- Moram da pripremim Mašu - ponavljala je i plakala pola sata ispred kobne zgrade

  • 3

U Narodnoj biblioteci u Beogradu oko 13 sati poginula su dva muškarca zbog gušenja u magacinu prilikom isprobavanja sistema za gašenje požara jer je istekao gas iz boce. Kako saznajemo, radi se o radniku i vlasniku privatne firme koja je bila zadužena za održavanje.

Supruga vlasnika Darka Šukala (50) koji je poginuo, došla je na lice mesta kako bi identifikovala telo.

Tragedija kod Hrama Svetog Save: Dvoje mrtvih u Narodnoj biblioteci (FOTO, VIDEO SA LICA MESTA)

Teška tišina nastala je usred inače bučnog i prometnog centra grada, dok se jauk nesrećne žene širio hodnicima biblioteke.

- Moram da pripremim Mašu - ponavljala je i plakala pola sata ispred kobne zgrade.

Nakon izlaska iz biblioteke, ženi je pozlilo i odvezena je ka Urgentnom centru.

Prema prvim informacijama, na lice mesta pozvane su spasilačke ekipe zbog ljudi zatvorenih u prostorijama magacina. Međutim, nadležne ekipe ostale su nemoćne i dva muškarca, starosti 25 i 50 godina su preminuli. Opasnost da se i drugi ne uguše, dodatno je otežala celokupnu situaciju.

Intervenisalo je 18 vatrogasaca sa pet vozila i dve ekipe Hitne pomoći.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sneza

    24. avgust 2018 | 16:20

    Saucesce porodicama,strasne stvari se desavaju

  • Stanko

    24. avgust 2018 | 19:17

    Da li su vlasnik i radnik imali zastitnu opremu, za ovakvu vrstu posla ???? I da li su je imali na sebi u momentima nesrece ??? Cisto sumnjam, ali nista novo za nas. Saucesce porodicama nastradalih.

  • телетабис

    26. avgust 2018 | 00:34

    Покој души овим људима. Свашта сам прочитао у овом чланку. Интересантно је да нико од стручњака из ове области није ништа приметио необично у свим овим изјавама. Када се стабилни систем активира морају да се огласе сирене за аларм, најмање десет секунди, а у сложеним објектима и више, пре самог истицања гаса како нико од присутних не би настрадао. Овде нико ништа није чуо. Зашто? Мислим да су грешку направили страдали сервисери. Никога не браним нити икога оптужујем, ја сам сертификован сервисер стабилних инсталација и овакав преглед мора да ради више људи различитих струка. Систем се прво мора да обезбеди-искључи од било које врсте активирања а увек постоји барем две врсте активирања и обавезно два извора напајања за његов рад. Овде не верујем да су сервисери имали било какву документацију па је ризик од грешке много много пута увећан. Иначе, познат ми је овај сложени систем јер приликом своје едукације био сам присутан, заједно са својом екипом сервисера, на редовном петогодишњем сервису ових инсталација које су тада извођене. Само да додам, у простору у коме бораве људи никада се не сервисира стабилни уређај. То се увек ради када је цео простор без људи и обезбеђен од случајног уласка. Прегледи стабилних инсталација се по правилу изводе када објекат који штите није у функцији.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA