≫ 

Pokušao da golim rukama zaustavi padajući zid: Radnik koji je poginuo na gradilištu u Kneza Miloša preživeo Košare (VIDEO)

Kada su ga izvukli, nije davao znake života

  • 23

Građevinski radnik Nebojša Turović  (56), koji je danas tragično stradao na gradilištu u Ulici kneza Miloša, gledao je kako se zid obrušava i pada na njega, nezvanično saznaje Telegraf. Nesrećni čovek je, navodno, refleksno i u strahu, pokušao da zaustavi betonsku gromadu koja je ka njemu krenula.

Sve je ovo za medije ispričala Zorica Rajković, jedna od stanarki ovog kraja, koja se zatekla na licu mesta kada se nesreća desila.

Poginuo radnik posle obrušavanja zida kod bivše američke ambasade: Prve fotografije sa gradilišta u Kneza Miloša

Kada su ga izvukli, nije davao znake života Foto: Marko Jovanović

- Zatekla sam brata stradalog radnika. Kako je kazao, bio je na pet metara od mesta nesreće, dok je njegov brat stajao tik do zida. Zid je krenuo da pada i radnik je rukama pokušao da ga odgurne, ali su ga zemlja i šut zatrpali - ispričala je Rajkovićeva novinarima.

Kako je načula, braća su pre devet godina u Beograd došla zbog posla. Danas su na gradilištu bila tri radnika, ali jedan je poslat na Dedinje, dok su braća ostala u Kneza Miloša.

Mesto na kome je Turović poginuo Foto: Marko Jovanović

- Oni su iz Kraljeva, nemaju porodicu, stanuju u Malom Mokrom Lugu privatno. Radnik s kojim sam pričala je bio priseban, a kaže da je njegov brat preživeo i Košare i da je u njihovoj porodici bilo mnogo tragedija  - dodala je ona.

To je potvrdio i Turovićev brat od strica, koji je nešto kasnije stigao na gradilište, kako bi pomogao svom preživelom rođaku, Nebojšinom rođenom bratu.

Nebojša i njegov brat potiču iz ugledne porodice. Otac im je bio pravnik, majka prosvetni radnik, a sam Nebojšta je bio diplomirani ekonomista. Kada je firma u kojoj su radili propala, školovanim ljudima nije ostalo ništa drugo, nego da se presele u Beograd i na građevini zarađuju za hleb - ispričao je on.

Turovićev brat bio je vidno potresen Foto: Marko Jovanovic

Do stradalog Turovića su vatrogasci doprli oko 9.30 sati. Nažalost, on nije davao znake života i iz Hitne pomoći potvrdili su njegovu smrt.

Nesrećni čovek nije imao šanse Foto: Marko Jovanović

Uviđaj je u toku, a brat poginulog je na licu mesta dao izjavu policiji, ali nije želeo da se obrati medijima.

Telo nesrećnog radnika forenzičari i mrtvozornici su sklonili sa gradilišta oko 12.40.

Turović je preživeo Košare, da bi stradao na gradilištu Foto: Marko Jovanović

VESIĆ: POSLE NESREĆE NA GRADILIŠTU BIĆE ISTRAGE

Na mesto nesreće došao je i  zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Zamenik gradonačelnika najavio istragu Foto: Marko Jovanović

On je istakao da se radovi na gradilištu na mestu stare američke ambasade u Uliči Kneza Miloša izvode se uz sve neophodne dozvole, da tu rade ozbiljni investetori i izvođači radova, a o tome kako je došlo do ove nesreći znaće se nakon uviđaja koji sprovodi istražni sudija.

- Žao mi je što se ovo desilo, ali takve se stvari, nažalost, dešavaju a na nama je samo da poštujemo sva pravila -  rekao je Vesić i dodao da kada se ovakve stvari dešavaju na gradilištima gde su ispoštovane sve procedure, može se samo zamisliti šta može da se desi kada procedure nisu ispoštovane.

Istraga će pokazati šta se desilo Foto: Marko Jovanović

Upitan o sudbini još jedne osobe koja je zatrpana na gradilištu, Vesić je rekao da ne zna i da nema zvaničnih informacija o tome.

RADOJIČIĆ IZJAVIO SAUČEŠĆE PORODICI

Ubrzo je na mesto tragedije došao je i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Radojičić je istakao da su ljudski životi u Beogradu ipak najvažniji Foto: Marko Jovanović

- Pre svega ja sam, kao i svi vi, potresen i želim da izrazim saučešće porodici nastradalog radnika. Beograd jeste "grad kranova" i tome se svi radujemo, ali iznad svega su važni ljudski životi. Sve ćemo dati od sebe da se ovakve stvari ne ponavljaju. Naše inspekcije su na terenu i učinićemo sve da razjasnimo šta se ovde dogodilo. Grad ima stav da treba socijalno-odgovorno da se postavi u ovakvim tragedijama i da pomogne ljudima koje je tragedija zadesila - rekao je gradonačlenik, misleći na porodicu stradalog Turovića.

Video: Odneto telo nastradalog radnika

(M.B./D.D.S./Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    29. avgust 2018 | 10:21

    Saucesce porodici.A,tebi junace neka je vecna slava!

  • Vanja

    29. avgust 2018 | 10:21

    Tipicno Srpski vodi se istraga ali niko nece odgovarati za 7 dana niko se nece ni secati..

  • Срамота

    29. avgust 2018 | 13:32

    Хероји Кошара и других српских стратишта морају да надниче код дезертера и оних које су бранили. СРБИЈО !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA