≫ 

Uhapšena službenica PIO fonda: Isplaćivala penziju umrlima, ukrala 23 miliona dinara preko računa svojih "rođaka i prijatelja"!

Otvarala račune koje je otvarala na ime rođaka i prijatelja, a zatim taj novac podizala na bankomatima

  • 8

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova - Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su V.M. službenicu u PIO fondu - Filijala Bačka Palanka zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila produženo krivično delo pronevere.

Sumnja se da je V.M. od 2005. do 2018.godine, pomoću šifri za pristup sistemu PIO fonda vršila isplatu penzija preminulim osobama i licima kojima je penzija prestala po drugom osnovu. Osumnjičena je uplaćivala sredstva na račune koje je otvarala na ime rođaka i prijatelja, a zatim je taj novac podizala platnim karticama na bankomatima.

Na ovaj način, V.M. je prisvojila novac u iznos od 23.144.945 dinara.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 časova i uz krivičnu prijavu, biće privedena Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

VIDEO: Tinejdžerke bez blama kradu cigare ispred prodavačice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    26. februar 2019 | 09:46

    Како се у банци може отворити рачун на туђе име!?Значи да је имала помоћ из банке!!?

  • didi

    26. februar 2019 | 10:09

    E neka si,sestro! Svaka cast! Da krademo i mi njima,ne samo oni nama!

  • gogi

    26. februar 2019 | 11:01

    Komentar "da krademo i mi njima a ne samo oni nama" - da li ste bre normalni? Ukrala od nas penzionera iz Fonda namenjenog dama, koji smo punili!!! A kad je ova kao referent uspela ŠTA LI RADE NA NIVOU KOJI SU JOŠ BOLJI U IT OBRAZOVANJU??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA