Ivona je posle porođaja pala u komu i u tom je stanju već 3 godine: Cela Gračanica se udružila da joj pomogne jer nema novac za lečenje

Iako je te 2014. godine, samo četiri meseca nakon porođaja, Ivona trebalo da uživa u majčinstvu, to se nije dogodilo. 28. decembra pala je u hiperglikemijsku komu, iz koje do danas nije izašla

  • 3
Foto: Facebook

Ivona Ivanović iz Kuzmina na Kosovu već tri godine se nalazi u dijabetičkoj komi. Za njeno lečenje u Nemačkoj potrebno je oko 60.000 evra, što ova porodica ne može da obezbedi. Kako bi se što pre našla u rehabilitacionom centru u Nemačkoj, pokrenute su i humanitarne akcije.

Iako je te 2014. godine, samo četiri meseca nakon porođaja, Ivona trebalo da uživa u majčinstvu, to se nije dogodilo. 28. decembra pala je u hiperglikemijsku komu, iz koje do danas nije izašla. Brigu o Ivoni preuzeli su njeni roditelji, koji uprkos njenom lošem stanju kažu da pimećuju znake poboljšanja.

- Počela je da oseća ukuse, to nije osećala ranije. Počela je da jede, oseća slatko-slano, gorko, šumeće tablete, limun, vraćaju se malo po malo. Doktori nam kažu da je potrebno vreme, ali vreme prolazi, prošle su tri godine. Kod Ivone se dešava da izgovara po nešto, mama ili neke reči - kaže majka Violeta Ivanović.

Ivanovićima su u susret izašle i komšije, Folklor iz Gračanice, kaoi i Elektro-privreda. Ova porodica je saznala za rehabilitacioni centar u Nemačkoj koji garantuje da će Ivona izaći iz kome.

Foto: rtklive.com

- Koliko smo čuli jedna terapija u rehabilitacionom centru u Nemačkoj za nedelju dana košta 3.500 evra samo za Ivonu, to traje tri meseca. Dodatni troškovi su za ženu, jer bi morala da ide sa njom, to bi koštalo oko 60.000, za tri meseca odnosno jednu terapiju. Mi nismo u mogućnosti da sa našim platama priuštimo to, možemo samo da preživimo. Uz sve Ivonine potrebštine, ona prima tuđu negu i pomoć. Njoj treba 7-8 pakovanja pelena mesečno, hrana, lekovi, sve. Zamolio bih sve ljude koji mogu da pomognu, da daju koliko god mogu. Otvorićemo joj i žiro račun da mogu da uplate kako bi skupili za njeno lečenje - rekao je otac Radovan Ivanović.

Kako bi Ivona što pre započela lečenje u inostranstvu pokrenuta je i humanitarna akcija "Srcem za Ivonu". Centar za ekonomski razvoj Gračanice će sutra u centru Gračanice od 9 do 14 časova na štandu prikupljati novac. Istog dana će i predstavnici NVO Mlada aktivna Gračanica sa volonterima iz Engleske u Džingis pabu organizovati humanitarno veče.

- Koncert ćemo održati u Džingis Pabu u Gračanici, gazda je izašao u susret i podržava celu akciju, u četvrtak 8. februara sa početkom u 21h, očekujemo da što više ljudi dođe i pomogne kolko god može. Nismo stavljali nikakve ulaznice, ali će biti postavljena kutija pa neka da svako ko koliko može, pa da pomognemo Ivoni - poručio je Petar Đorđević iz NVO Mlada aktivna Gračanica.

Ivanovići veruju da za njihovu ćerku ima leka, i da će Ivona opet moći da prati odrastanje svog trogodišnjeg sina Luke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA