Dveri: Unaprediti gradske kulturne manifestacije

Član Saveta za kulturu beogradske organizacije Dveri, dirigent i kompozitor Milorad Marinković izjavio je da je potrebno izvršiti decentralizaciju gradske kulture

  • 0

Pokret Dveri zalaže se, kako kažu, za "decentralizaciju gradske kulture", povećanje nadležnosti opština u oblasti kulture i unapređenje gradskih kulturnih manifestacija, saopšteno je danas iz tog pokreta.

DJB i Dveri: Reformisaćemo Gradsku upravu u interesu građana

Član Saveta za kulturu beogradske organizacije Dveri, dirigent i kompozitor Milorad Marinković izjavio je da je potrebno izvršiti decentralizaciju gradske kulture, izgradnjom tzv. "kulturnih četvrti" i "trgova kulture", kao i "revitalizovanje starog, a zapuštenog gradskog jezgra".

Kako je rekao, treba povećati nadležnost opština u oblasti kulture i unaprediti gradske kulturne manifestacije "popularizacijom postojećih manifestacija, većom afirmacijom domaćih, naročito mlađih umetnika, većom afirmacijom nacionalne tradicije i tradicija nacionalnih manjina, organizovanjem besplatnih kulturnih sadržaja..."

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA