Šešelj: Podrška "Beogradu na vodi", ali da se poštuje zakon

Mi srpski radikali smo u našem programu za gradske izbore 2008. godine takođe imali ''Beograd na vodi'', odnosno spuštanje grada na Savu i Dunav, rekao je on

  • 33

Nosilac liste SRS Vojislav Šešelj i kandidat za gradonačelnika Miljan Damjanović obišli su gradilište projekta „Beograd na vodi“ za koji su se, kako navode, radikali zalagali još pre dvadeset godina.

Otkrivamo tajnu Šešeljevog nosa: Crven, zelen, beo (FOTO)

- Jedan od velikih projekata u koji je ušla trenutna vlast je ''Beograd na vodi''. Ali, taj projekat je bio u programima raznih političkih stranaka: i radikala, i socijalista devedesetih godina. Mi srpski radikali smo u našem programu za gradske izbore 2008. godine takođe imali ''Beograd na vodi'', odnosno spuštanje grada na Savu i Dunav - rekao je on.

Zato, kako kaže, radikali nikada nisu ni reč progovorili protiv samog projekta.

- Ako nam narod ukaže poverenje i ako budemo učestvovali u gradskoj vlasti u narednom periodu, mi ćemo se truditi da se taj projekat nastavi, ali uz striktno poštovanje zakona - naglašava Šešelj.

Kaže i da se radikali zalažu da strani investitori dobiju koncesiju za izgradnju reprezentativnih građevina:

- Ako mi budemo u vlasti, onda se neće moći desiti da neko dođe noću da ruši, pa makar i nelegalne objekte. Sprovodiće se striktno zakon, zakonski propisi i sve će biti rađeno kako ti propisi određuju. Mi ćemo onda nastojati da se striktna kontrola finansijskih sredstava sprovede.

Kad se rade stanovi - a ovo je izvanredna lokacija i tu se grade uglavnom najskuplji stanovi - njih nije teško prodati, dodaje Šešelj.

Međutim, moramo biti oprezni kad se grade one velike reprezentativne građevine koje su u programu - i tu moraju strani investitori da se pojave, kaže i dodaje da se ne sme ulaziti u toliki rizik da to finansiramo državnim novcem ili da upadnemo u nove kredite.

- Dakle, strani investitori, licencu, odnosno da dobiju pravo izgradnje i upravljanja, a onda sve da bude prepušteno tržištu, da dobiju koncesiju za izgradnju tih zgrada. To je ono što bi bilo po našem mišljenju najpametnije rešenje - smatra Šešelj.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дућа

    16. februar 2018 | 20:23

    Неће радикали замерити напредњацима што спроводе у дело радикалске идеје старе двадесет година јер добро је ако већ преписују да преписују од најбољих.Али им сигурно неће никад заборавити крађу мандата СРС.

  • Aleksa

    16. februar 2018 | 12:57

    Zakon se poštuje i to od 2012 godine , kada su sa vlasti pali žuti ološi.

  • Nikola

    16. februar 2018 | 12:07

    Napokon su počeli da shvataju šta Beograd na vodi znači razvoju Beograda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA