≫ 

Simović: Rešićemo saobraćajne probleme u gradu

Obećavaju veći broj linija, ukidanje Bus plusa, izgradnju podzemnih prolaza i ukidanje vremenskog ograničenja parkiranja

  • 1

Kandidat za gradskog odbornika na listi Dosta je bilo i Dveri Miloš Simović izjavio je da se u gradu moraju rešiti saobraćajni problemi i da će odbornici te liste u najkraćem roku izraditi celoviti plan saobraćajnog sistema u gradu i okolini.

RAT RADULOVIĆA I ŠAPIĆA: Gori tviter od prozivki i pretnji (FOTO)

Među koracima koji će preduzeti odbornici te liste, ukoliko budu na vlasti su, je razvijanje i modernizovanje svih vidova saobraćaja - mreža puteva i ulica, sistem javnog šinskog transporta, mreža autobuskih linija, pešačka i biciklistička infrastruktura.

Simović je rekao da će predložiti i niz projekata u vezi poboljšanja saobraćajne infrastrukture u gradu, poput mosta preko Ade u nastavku Nemanjine ulice i spoljne magistralne tangente koja bi spajala Most na Adi i Pančevački most.

- Unapredićemo rad GSP i povećati broj linija ka periferiji grada i time smanjiti vreme čekanja putnika. Ukinućemo sistem naplate karata ''Bus plus'', i prebaciti taj proces u nadležnost Sekretarijata za saobraćaj i ''GSP Beograd'' - rekao je Simović.

Među predlozima su i izgradnja podzemnih prolaza na najkritičnijim raskrsnicama, ukidanje vremenskog ograničenja parkiranja u zonama u kojima se vrši naplata parkinga i uvođenje mogućnosti pretplate parkiranja i van zone u kojoj građani žive, i to putem mesečnih, šestomesečnih, ili godišnjih pretplata.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA