Nekoliko zemljotresa pogodilo Bosnu: Treslo se u Sarajevu, Bileći i Neumu

Kako se navodi u izveštaju Evropsko-mediteranskog seizmološkog centra, epicentar zemljotresa je bio 11 kilometara severo-istočno od Sarajeva, na Koranu kod Pala

  • 0

Zemljotres jačine 2,5 stepeni po Rihteru pogodio je noćas u 3.54 okolinu Sarajeva. Zemljotres je registrovan na dubini od dva kilometra.

Novi zemljotres pogodio Japan: Ostrvo se treslo od udara jačine 6,1 stepeni Rihtera!

Iako je manje jačine, intenzitet zemljotresa odgovara vrlo osetnom četvrtom stepenu. Zemljotres te jačine oseti više osoba i to pretežno u višim spratovima kuća.

Nešto ranije, oko 19 sati, zemljotres jačine 2,4 stepena po Rihteru pogodio je pogranično područje Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Epicentar je bio oko 20 kilometara istočno od Bileće, a nalazio se na teritoriji Crne Gore.

Najsnažniji zemljotres pogodio je Pelješac, a najjače kretanje tla osetili su građani Neuma i Korčule. Jačina potresa koji je zabeležen oko 3:05 iznosila je 3,2 stepena na dubini od oko dva kilometra.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA