Hapšenje zbog požara u Hrvatskoj: Više osumnjičenih privedeno u Kninu

Božinović je rekao da su dosadašnji izvidi pokazali da pronađene ampule, koje su vatrogasci pronašli tijekom gašenja požara u Turnju, nemaju fosforno punjenje već se radi o dječjoj igri Geocaching

  • 2

U Policijsku upravu u Kninu danas je privedeno je više osoba zbog sumnje da imaju veze s požarima, javlja Večernji list.

Vatra u Hrvatskoj stigla i do srpskih kuća: Vozači beže u suprotnom smeru na auto-putu, stravični požari vide se čak iz svemira (FOTO) (VIDEO)

Veliki požar u Hrvatskoj zahvatio Nacionalni park Krka: Plamen sve bliži manastiru, stihiju gasi 180 ljudi (VIDEO)

Policija u interesu kriminalističke istrage ne otkriva detalje već kratko navodi kako se utvrđuju sve okolnosti zbog kojih se privedene osobe dovode u vezu sa požarima.

Ranije tokom dana najmanje jedna osoba je uhapšena zbog izazivanja na predelu Burnuma pokraj Kistanja, gde je prvo planulo sinoć, ali je požar tokom noći proglašen lokalizizovanim, da bi se danas oko 13 sati vatra na tom mestu opet rasplamsala.

Sat kasnije, vatrogasci su od policije zatražili dva kombija da bi zbog opasnosti od požara evakuisali meštane zaseoka Marčići, kojem je pretila vatra.

Foto-ilustracija: Profimedia/allOver Photo

Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović rekao je na današnjoj konferenciji za medije da postoje određene istražne radnje ka pojedincima koji se vezuju za požar u Kistanjama. Božinović je rekao da je dosadašnja istraga pokazala da pronađene ampule, koje su vatrogasci pronašli tokom gašenja požara u Turnju, nemaju fosforno punjenje već se radi o, kako je rekao, dečijoj igri Geocaching, u sklopu koje se u ampulama ostavljaju poruke.

- Što se tiče ampule, nema govora da se radi o toj vrsti podmetanja. Da li podmetanja ima, to sigurno ne možemo isključiti - rekao je Božinović.

Foto: Tanjug/AP

Ministar saobraćaja Oleg Butković rekao je da je HAC-u dao nalog da podignu rampe na naplatnim stanicama zbog sigurnosti saobraćaja.

- Turisti su se u panici kretali u suprotnom smeru, tako da u ovom trenutku u saradnji s MUP-om i policijom kontrolišemo saobraćaj na izlazu. Gužvi više nema - rekao je Butković, dodajući da će se sve to normalizovati sutra ujutro.

(Telegraf.rs / vecernji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA