Hrvatska obaveštajna služba traži detektive: KONKURS ZA ŠPIJUNE traje "večno", iskustvo nije važno, a dovoljna je i srednja škola

Ovaj konkurs traje "večno" i objavljen je na SOA-inim internet stranicama

  • 11

Sigurnosno obaveštajna agencija Hrvatske (SOA) objavila je oglas u kojem traži nove operativce, analitičare i kompjuterske stručnjake kako bi radili u centrali ili jednoj od deset baza u Hrvatskoj.

Izveštaj hrvatske obaveštajne službe: Pretnja su nam srpski navijači i mladi četnici iz Hrvatske!

Taj konkurs traje "večno" i objavljen je na SOA-inim internet stranicama. Sve što kandidati treba je da ispune formular i pričekaju da ih SOA pozove. Ažurno ih pregledaju i ako im se svide veštine kandidata, vrlo brzo će ih kontaktirati.

Od svih kandidata očekuju da su pouzdani, poverljivi i spremni da uče i usavršavaju se. U opisu radnog mesta operativca ili špijuna traže srednju ili visoku stručnu spremu.

- Morate da budete spremni da radite na terenu i snalazite se u nepredvidivim situacijama. Uz to, morate biti lično i profesionalno stabilni, otporni i imati razvijene verbalne i socijalne veštine - piše na kraju izveštaja.

S obzirom na to da zadnjih godina puno ulažu u modernizaciju i nove tehnologije, SOA želi da im se jave kompjuterski stručnjaci.

- SOA ima razvijen poseban projekat kojim se osigurava selekcija izvrsnih studenata elektrotehničkih, računarskih i drugih srodnih studija na završnim godinama, a s ciljem njihovog privlačenja za rad u SOA - napisali su.

Foto: Profimedia/Alamy

Svi ti ljudi puno će im pomoći jer se opseg njihovog posla protekle godine višestruko povećao. Osim što su državnim institucijama predali veći broj izveštaja, puno rade na problemima ekstremizma, terorizma, klimatskih promena i hibridnog rata koji prete Hrvatskoj.

Tako spominju da se u njihov medijski prostor ubacuju lažne vesti o državnim institucijama, NATO-u i EU. Uz to, neprijatelji pokušavaju da spreče istragu i procesuiranje ratnih zločina tokom rata u Hrvatskoj. Što se terorizma tiče, kažu da su za sada sigurni.

- Na području pod kontrolom ISIS-a boravilo je sedam osoba koje imaju i hrvatsko državljanstvo. Šest ih ima dvojno državljanstvo. Isto toliko ih je još tamo dok se jedna vratila u Zapadnu Evropu - pišu u SOA.  Još istražuju ubistvo Tomislava Salopeka u Egiptu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • livia

    1. oktobar 2017 | 10:37

    U obzir dolaze, pored ovih pihglu, i Srbomrsci, tj. 99,9% mržnjom nadarenih.

  • Teslina naslednica

    1. oktobar 2017 | 10:31

    Ovo je dobra prilika za ubaciti im trojance.

  • Kami

    1. oktobar 2017 | 14:14

    Da li Srbi mogu da konkurisu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA