Objavljen snimak bekstva najtraženijeg robijaša sarajevskog zatvora: Uperio pištolj u čuvara i naterao ga da leži na zemlji! (VIDEO)

Ukupno jedanaest osoba je uhapšeno zbog sumnje da su pomogli Sejfoviću pri bekstvu iz KPZ-a, od čega su četiri osobe zaposlene u toj instituciji

  • 7

Snimak bekstva Amela Sejfovića iz Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo objavljen je u emisiji Mreža Federalne televizije.

Odbegli zatvorenik iz sarajevskog zatvora posle 8 dana uhapšen: Krio se u mlinu, pronašli ga u koritu reke

Podsećamo, odbegli Sejfović je 3. septembra iskoristio vreme šetnje i boravka u zatvorskoj ambulanti, a u delu zatvora gde se dešavao incident bila su prisutna dva zatvorska čuvara. U jednog od zatvorskih čuvara Sejfović je uperio pištolj i naredio da se otvore vrata, a potom je počeo da puca po zatvoru.

Ukupno jedanaest osoba je uhapšeno zbog sumnje da su pomogli Sejfoviću pri bekstvu iz KPZ-a, od čega su četiri osobe zaposlene u toj instituciji. Za sedam osoba je određen jednomesečni pritvor.

Amel Sejfović je u zatvoru bio zbog optužbi za pljačku "Raiffeisen banke" u sarajevskom naselju Ilidža 5. novembra 2015. godine kada je prilikom pucnjave smrtno stradao biciklista Kemo Bašić, prenosi radiosarajevo.ba.

U optužnici koja je potvrđena 28. aprila 2016. godine u tužilaštvu KS-a, a kojom se Sejfović tereti za najteža krivična dela ubistva, pokušaja ubistva i oružane pljačke, navodi se kako su pljačku isplanirali Amel Sejfović, Arif Hajradinović, Alma Sejfović i Anel Hajrović.

Prilikom pljačke banke na Ilidži, Sejfović i ostali su udarali radnike, pa su ih naterali da otvore sefove iz kojih su uzeli oko 300 hiljada maraka (153.500 evra). Zbog toga su nekoliko dana pre akcije kupili automobil i pancire.

Pogledajte video:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    27. septembar 2017 | 10:15

    Ha,ha,ha,ha,ha,ha,ovo svet nije video ha,ha,haha 😂stvarno bosanci maju najbolji HUMOR!!!!

  • Sony Breee!

    27. septembar 2017 | 10:56

    Mislim da je po zatvorskom pravilniku zabranjeno davati oružje osuđenicima jer oni nemaju dozvolu za nošenje oružja. Ne znam ni za šta će im oružje kad ih čuvari dobro čuvaju. Mogu da se slučajno posvađaju između sebe i eto nesreće. Bolje je da nemaju pištolje kod sebe jer ima među njima i lopova koji mogu da im ukradu oružje i eto konflikta!

  • Johan

    27. septembar 2017 | 11:28

    Kakva država takve i institucije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA