Primitivan trend u Crnoj Gori: Namerno prekidaju trudnoću jer ne nose DEČAKE? (VIDEO)

- Da je bila djevojčica, ne znam šta bih uradila. Srećom, bio je sin - priznaje Amela iz Bijelog Polja

  • 26

Mnoge trudne Crnogorke koje nose devojčice odlučuju se na abortus zbog očekivanja sredine da rode sina, a prema pisanju lokalnih medija, u tu svrhu hrle u srpske klinike kojima je ovo dobra prilika za zaradu.

Ana Ivanović i Bastijan Švajnštajger čekaju bebu: Poznato je i kad će se bivša srpska teniserka poroditi!

Kako piše RTCG, Amela (43) je jedna od žena sa severa Crne Gore, iz Bijelog Polja, koja ima troje dece, a u prvim nedjeljama trudnoće podvgla se rizičnom genetskom testu u privatnoj klinici u Beogradu kako bi utvrdila pol deteta.

- Da je bila djevojčica, ne znam šta bih uradila. Srećom, bio je sin. Želela sam sina da bih udovoljila mužu… Znam žene koje su radile više abortusa, nakon što su uradile biopsiju horionskih čupica i otkrile da nose devojčicu - kaže ona.

Iako je genetsko testiranje u svrhu saznavanja pola zabranjeno i u Crnoj Gori i u Srbiji, nije tajna da se ženama radi bolan i skup test horionskih čupica.

Cena ove intervencije je oko 350 evra, a njime se omogućava da se pre isteka roka za abortiranje (do desete nedelje trudnoće) sazna pol deteta.

Ovaj test se preporučuje samo u slučajevima postojanja ozbiljne sumnje na genetske poremećaje.

Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis

Takođe, postoje i druge alternative, kao što je skup Nifty test, kojim se iz krvi majke saznaje pol deteta. Međutim, rezultati tog testa su precizni tek u 12. nedelji trudnoće, po isteku zakonskog roka za abortus, ali tada na scenu stupaju crnogorske klinike koje su spremne i na izvođenje ilegalnog prekida trudnoće.

Priču koju je uradio BIRN pogledajte ovde:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kikica

    29. septembar 2017 | 03:14

    E da bi udovoljila mužu koji primitivizam.Zeno jesi ti pomislila na to malo bice koje si htela da ubijes samo zato sto je mozda devojcica.A ne ti da udovoljis muzu ma vi niste normalni.

  • pirsing na jeziku

    29. septembar 2017 | 00:44

    Grehota unistavaju mala bića

  • Opet Ja

    29. septembar 2017 | 02:10

    Ušli u NATO,hoće u Evropu a još su u plemenima a imaju i poglavice. Primitivna Crna Gora. Znam,porijeklom sam otamo.Titograd 80-ih i Podgorica sada razlikuju se samo nazivom i fizičkim izgledom.Mentalna zatucanost je očigledno još neprevazidjena. Tamo još računaju samo mušku djecu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA