≫ 

Počela policijska akcija Agrokor: Todorić u inostranstvu, više od 300 policajaca na 60 lokacija (FOTO)

Tri kombija i nekoliko automobila stigla su pred Kulmerove dvore nešto pre 06:00 časova jutros, dok je oko sat vremena kasnije nekoliko kombija ušlo na posed Todorićevih

  • 5

Rano jutros oko šest sati na vrata Ivice Todorića u Kulmerovim dvorima zakucala je hrvatska policija.

Ivica Todorić lažirao finansijske izveštaje

Prema nezvaničnim informacijama bivši vlasnik kompanije "Agrokor" Ivica Todorić nalazi se u inostranstvu, a policijska akcija Agrokor koja je započela jutros odvija se na više od 60 lokacija u Hrvatskoj, dok je 300 policajaca na terenu.

Posrnuli Todorić sprema tužbu protiv hrvatske vlade: Zbog Agrokora hoće od države da naplati enormnu odštetu

Policija je ušla i u kuću bivšeg formalno glavnog finansijskog šefa Agrokora Ivice Crnjca. Crnjac je dugogodišnji prijatelj Ivice Todorića, godinama je bio u upravi koncerna, glavni zadužen za finansije, prenosi N1.

Advokat Branko Šerić rekao je za regionalnu televiziju "N1" da policija vrši pretres poslovnih i privatnih prostora uz nalog sudije, sa ciljem pronalaska dokumenata, što bi moglo da potraje i ceo dan.

 

Akcija Agrokor pokrenuta je nešto pre 06:00 sati jutros, kada je hrvatska policija stigla u Kulmerove dvore, rezidenciju Ivice Todorića, a kako se navodi na meti istrage je između 10 i 20 ljudi, javili su hrvatski mediji.

Foto: Tanjug/HINA

Tri kombija i nekoliko automobila stigla su pred Kulmerove dvore nešto pre 06:00 časova jutros, dok je oko sat vremena kasnije nekoliko kombija ušlo na posed Todorićevih. Nekoliko čuvara ostalo je pred kapijom poseda, a u međuvrmenu je stiglo i još jedno vozilo.

Kako navodi regionalna televizija "N1" nije poznato ko je od porodice Todorić u Kulmerovim dvorima. Prema njihovim pretpostavkama unutra nije ni bivši vlasnik kompanije "Agrokor" Ivica Todorić, ni njegova porodica.

Foto: AP/Darko Bandić

Advokati Ivice Todorića su se pojavili na licu mesta, čak iako njihov klijent nije tu. Kako navodi "N1", Todorić bi mogao da se nalazi u Londonu ili Beogradu.

Ni hrvatska policija ni tužilaštvo još uvek nisu dali zvanične izjave povodom ove istrage.

Printskrin: Youtube/TV1 HD

Tužilaštvo:Istraga zbog sumnje u počinjena krivična dela

Povodom opsežne policijske istage u slučaju Agrokor i potrage za bivšim vlasnikom Agrokora i njegovih saradnika, hrvatsko državno tužilaštvo je saopštilo da je reč o kriminalističkoj istrazi zbog sumnje u počinjena krivična dela.

Tokom ove faze preduzete su zakonom predviđene radnje odnosno dobijeni su nalozi sudija istrage nadležnog Županijskog suda radi sprovođenja pretraga kod petnaest osoba, koje su u toku.

U saopštenju Tužilaštva se navodi da je ovo postupanje nastavak višemesečnih istraga na osnovu proverenih i, kako se tvrdi, potvrđenih činjenica te je početak opsežne istrage koja obuhvata složene poslovne odnose u poslovnom subjektu.

Informacije o daljem toku istrage kao i odluke, Tužilaštvo će blagovremeno saopštiti na svojoj internet stranici u skladu sa zakonom, stoji u saopštenju.

Foto: agrokor.hr

Mediji: Privedeni saradnici Todorocića

Hrvatski premijer Andrej Plenković nije danas komentarisao policijski pretres sambenih i poslovnih objekata Agrokora u potrazi za dokazima o finansijskim malverzacijama u tom najvećem hrvatskkom koncernu čiji je osnivač i bivši vlasnik Ivica Todorić.

Plenković je jutros došao u vladu, ali nije želeo da komentariše istragu.

Prema pisanju hrvatskih medija, privedena je i Ljerka Puljić, članica Nadzornog odbora Agrokora i desna ruka Ivice Todorića.

Policija je i u kući Mislava Galića, bivšeg izvršnog potpredsednika koncerna za poslovnu grupu Hrana, objavio je portal 24sata.hr.

A priveden je Tomislav Lučić, bivši član Nadzornog odbora Agrokora.

Policija u zajedničkoj akciji sa Tužilaštvom i drugim nadležnim organima pretresa poslovne i stambene objekte bivših funkcionera Agrokora.

Foto: Tanjug/HINA

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Katolik- Bosanac

    16. oktobar 2017 | 09:18

    Kazu da je u Londonu, nadajmo se da lopine i prevaranti zavrse gdje treba.

  • BIP BIP

    16. oktobar 2017 | 09:57

    Trebalo je prvo da uhapse same ministre i premijera koji su organizovali hajku. Oni su sve znali. Ionako je ovo samo zabavljavanje naroda, nešto ko u slučaju Sanader.

  • Todoric

    16. oktobar 2017 | 10:53

    Надам се да неће мене да хапсе...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA