Todorić: Ne skrivam se, vlasti sve vreme znaju moju adresu

- Kao čovek kom su duboko povređena ljudska prava imam puno pravo na protivljenje političkom progonu i neprihvatanje unapred iskonstruisane krivice - kaže Todorić

  • 1

Pošto je ime Ivice Todorića osvanulo na Europolovom popisu najtraženijih begunaca on je poručio da se ne skriva i da mu je savest čista, piše index.hr.

POSLEDNJA VEST: Ivica Todorić je na Europolovoj listi najtraženijih begunaca!

- Kao čovek kom su duboko povređena ljudska prava imam puno pravo na protivljenje političkom progonu i neprihvatanje unapred iskonstruisane krivice - kaže Todorić.

- Moji advokati su u stalnom kontaktu s vlastima i nadležnim institucijama kojima je poznata moja adresa i to još od pre nego što je protiv mene pokrenuta bilo kakva istraga - komentarisao je Ivica Todorić pošto je njegovo ime osvanulo na popisu najtraženijih begunaca.

Podsetimo, Ivica Todorić, još uvek aktuelni vlasnik "Agrokora", osvanuo je danas na Europolovom popisu najtraženijih begunaca.

Na stranici eumostwanted.eu navodi se kako se za Todorićem traga zbog korupcije, prevare, zloupotrebe poverenja u ekonomskom poslovanju, falsifikovanja službenih dokumenata (uključujući i dokumente koji utiču na finansijske interese EU).

Printskrin: Youtube/TV1 HD

A jedan od razloga je i povreda obaveze vođenja poslovnih knjiga. Vlasnik "Agrokora" tako se našao u društvu 59 najtraženijih evropskih begunaca.

MUŠKI POL, SMEĐE OČI, 180 CENTIMETARA

Uz opis dela zbog kojih je Ivica Todorić tražena osoba na području EU, navode se i njegovi lični podaci: muški pol, smeđe oči, visina 180 centimetara, datum rođenja 2. januara 1951. godine. Ističe se i kako Todorić ima hrvatsko državljanstvo i služi se engleskim i hrvatskim jezikom.

Na stranicama Europola mole sve one koji imaju informacije o tome gde se Todorić nalazi da nazovu broj telefona 00385 1 3788 861.

Pod stavkom "status slučaja" navodi se da je istraga u toku.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DRAGAN

    5. novembar 2017 | 19:39

    Žao mi je ovog čoveka. S njim zajedno treba da odgovaraju i oni koji su mu sve to omogućili da radi. NEMOGUĆE je da je sve uzeo za sebe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA