Kao u najluđem filmu: Pobegao iz zatvora, video šta se dešava po Zadru, pa se vratio i molio čuvare da ga prime nazad

- Iz Zatvora u Zadru dana 14. novembra 2017. godine jedan je istražni zatvorenik izvršio beg tokom obavljanja radova u prizemlju zgrade - saopštili su iz hrvatskog Ministarstva pravosuđa

  • 1

Zadranin Pere Č. (30) je u utorak u jutarnjim satima pobegao kroz prozor istražnog zatvora u Zadru u kojem se nalazi zbog sumnje na pokušaj ubistva i razbojničku krađu, piše Slobodna Dalmacija.

Bekstvo iz zatvora, svakodnevica u Mađarskoj: Dva robijaša pobegla za samo pet dana, imali su istu tehniku!

Iako su o begu 30-godišnjaka iz zgrade u centru Zadra odmah obavešteni sud i policijska stanica, koji se nalaze u istoj zgradi na Poluotoku, on se za manje od 24 sata vratio nazad. Za njim je bila raspisana i poternica, ali on se, na iznenađenje policije i čuvara vratio sam, pozvonio na vrata zatvora i zamolio čuvare da ga puste – unutra!

Pere je svoj kratkotrajni beg na slobodu opravdao, kako nezvanično saznaje Slobodna Dalmacija, nostalgijom za suprugom i maloletnim detetom, a iz zatvora je uspeo da pobegne tokom obavljanja radova u prizemlju zgrade. Na prozoru koji se renovirao nije bilo rešetaka.

- Iz Zatvora u Zadru dana 14. novembra 2017. godine jedan je istražni zatvorenik izvršio beg tokom obavljanja radova u prizemlju zgrade. Ista osoba se sama vratila u Zatvor u Zadru dana 15. novembra. O begu su odmah bili obavešteni nadležni sud i policijska stanica te je do povratka navedene osobe za njim bila raspisana poternica – saopštili su iz Ministarstva pravosuđa.

Još 28. januara Pere Ć. uhapšen je u Zadru zajedno sa 29-godišnjom suprugom zbog razbojničke krađe i teškog ubistva u pokušaju. Policija ih je uhvatila nakon automobilske potere, nakon čega je njegovu suprugu pustila da se brani sa slobode, dok je Pere Ć. zadržan u pritvoru.

Foto-ilustracija: Profimedia/allOver Photo

Kako je utvrđeno policijskom istragom, supružnici su, naime, nakon pokušaja krađe metalne konstrukcije s kuće u izgradnji u Zemuniku Donjem, fizički napali i teško povredili 62-godišnjeg vlasnika kuće, a potom i 52-godišnjeg komšiju koji je pokušao da ih zaustavi u pljački zatvarajući dvorišna vrata. Najpre su pretukli vlasnika kuće, njegovog komšiju udarili autom, te se odvezli prema Zadru, gde su automobilom bežali od policije.

U udaru automobila zadarskih supružnika 52-godišnjak je zadobio lakšu povredu potkolenice, dok je 62-godišnjak prošao puno gore, te je završio u zadarskoj Opštoj bolnici s povređenim vratom i potresom mozga. Uz to mu je slomljen nos, te su mu razbijeni zubi i povređene grudi.

Foto: AP

Osim toga, Zadranin je policiji poznat po još jednom bizarnom događaju iz maja prošle godine, kada je teško povredio 42-godišnju Zadranku koju je njegov otac zarobio u kokošinjcu.

Žena se šetala na zadarskoj Plovaniji sa svoja dva psa, retriverom i terijerom, ali kako ih nije držala na povocu, psi su se zaleteli u kokošinjac u vlasništvu 30-godišnjaka i njegovog oca. Psi su tamo zaklali desetak kokoši, uprkos pokušajima žene da ih spreči. Nakon što je uspela da se izvuče iz kokošinjca, 30-godišnji Pere Ć. udario ju je nogom u glavu iz zaleta, piše Slobodna Dalmacija.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ćorloilo Ćorlo Pk

    17. novembar 2017 | 10:17

    Eto, i u 21. veku ima događaja, kao da ih je pisao Sremac ili Nušić! ;-) ;-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA