Detalji ubistva prelepe fitnes instruktorke u Zagrebu: Ana je ležala u odeći natopljenoj krvlju, ali je još disala kada ju je pronašao poznanik

Na putu do automobila presreo je Sikermeštar, bivši policajac, koji je bez posla u policiji ostao zbog optužbi da je odavao informacije iz policijskih istraga

  • 5

Odeća joj je dobro bila natopljena krvlju, ali Ana Kurtanjek (30) je još bila živa kada je ugledao njen poznanik. Ležala je na betonu između dvaju parkiranih automobila u podzemnoj garaži u Gradišćanskoj ulici na zagrebačkom Črnomercu i usporeno je disala.

Prelepu Anu je ubio dečko, bivši policajac. Pucao joj je u srce 4 puta, a onda je presudio sebi! (FOTO) (VIDEO)

Detalji krvoprolića na ulicama Zagreba: Policajac koji je dobio otkaz pucao u bivšu devojku, pa presudio sebi

Anu je, naime, u sredu u 20.15 sati bivši partner Dubravko Sikermeštar (36) ubio ispalivši u nju četiri hica.

Kako piše vecernji.hr, Ana je u sredu petnaestak minuta ranije završila s treningom u fitnes klubu Plej gde je bila trener. Istuširala se i spustila u garažu ispod teretane. Na putu do automobila presreo je Sikermeštar, bivši policajac, koji je bez posla u policiji ostao zbog optužbi da je odavao informacije iz policijskih istraga.

Foto: Facebook/Ana Kurtanjek

Prema pričama onih koji su tada bili u teretani, iz garaže se nisu čuli nikakvi zvuci, a slučajnost je da ju je dve-tri minute nakon što je Sikermeštar u nju pucao, našao jedan od polaznika teretane koji je u isto vreme kad i Ana završio s treningom. U trenutku dok se Anin poznanik hvatao za mobilni kako bi nazvao hitnu, tristotinak metara dalje niz ulicu čuo se glasan prasak.

Uviđaj je kasnije pokazao da je Sikermeštar, iz istog pištolja koji je ilegalno posedovao, presudio i sebi. Ubio se na ulici pored svog automobila koji je parkirao u Prilazu Barona Filipovića. Ovo su čuli stanari koji su zvali policiju. Policija je stigla malo poslije hitne, no Ana Kurtanjek izdahnula je prije nego što su liječnici išta mogli napraviti.

Foto: Facebook/Ana Kurtanjek

"Ovo je jedan od najtužnijih dana u životima OrlandoFit Croatia tima. Našu porodicu i ovaj čudni zemaljski svet napustila je Ana Kurtanjek. Uspomenu na njen osmjeh, energiju, njenu jednostavnost nosićemo zauvek u našim srcima. Počivala u miru, draga naša", reči su kojima su se njene kolege iz jedne od brojnih teretana i fitness centara u kojima je radila oprostili od Ane Kurtanjek.

Polaznici kluba Play ispod kog se ubistvo dogodilo celi četvrtak su raspravljali šta bi mogao da bude razlog ubistva.

Foto: Facebook/Ana Kurtanjek

- Taj bivši policajac i ona bili su kratko u vezi, a prekinuli su jer on nije bio normalan kad bi se napio. Ana je shvatila da je čovek problematičan i ostavila ga, a on se s time teško mirio. Nakon što je osuđen na rad za opšte dobro, odrađivao je to tu u blizini samo kako bi bio bliže njoj iako su oni bili gotova priča. Pričalo se da je znao da joj preti smrću, a govorio je i da će ubiti njenog sadašnjeg dečka - među sobom su pričali nagađajući da bi jedan od motiva ubistva i samoubistva mogla biti ljubomora.

Sikermeštar je u junu na zagrebačkom Županijskom sudu pravosnažno osuđen na godinu dana zatvora, što mu je zamenjeno radom za opšte dobro. Teretili su ga za trgovanje uticajem, primanje mita i zloupotrebu položaja, a osuđen je nakon što je priznao delo te se nagodio s tužitelaštvom. Ostao je bez posla u policiji, a oduzeti su mu i službeni pištolj i značka. To ga očigledno nije sprečilo da negde nabavi novo oružje kojim je ubio bivšu devojku i sebe.

Foto: Wikipedia/Suradnik13

Sikermeštar i još jedan policajac optuženi su da su od Stjepana Ivića tražili 5.000 evra kako bi opstruirali istragu pokrenutu protiv Ivića. Ivić je i sam ubijen u maju pred svojim klubom u Španskom. Nadalje, Sikermeštra su teretili i da je drugim zainteresiranim stranama vadio podatke iz policijskih evidencija i istraga, a to je radio za usluge i novac.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ela

    30. novembar 2017 | 23:40

    Jel i ona ko ove nase volela kriminalce

  • Antifa

    1. decembar 2017 | 19:28

    Divlji zapad, sta drugo rec, nema dana da nema kriminala. Jos samo auta da zamijene za konje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA