≫ 

Nedelju dana nakon krvave drame u menjačnici otkriven identitet napadača: Ubijeni Makedonac i Srbin sa debelim kriminalnim dosijeima

Ubijeni su makedonski državljanin Dimitar Blaževski (32) i Srbin N. T.

  • 0

Makedonski i srpski državljanin, obojica sa debelim kriminalnim dosijeima, su dve osobe ubijene u prošli ponedeljak prilikom oružane pljačke menjačnice u skopskom naselju Kisela Voda. Braneći goli život, na njih je pucao vlasnik menjačnice Goce A. (58) - i na licu mesta ih ubio.

Krvava drama u Skoplju: Gazda menjačnice ubio dvojicu naoružanih napadača (FOTO)

Krvava drama se desila u popodnevnim satima, oko 16.30 časova, kada su dvojica naoružanih ljudi ušli u menjačnicu u kojoj se u to vreme nalazio njen vlasnik Goce A, iz Skoplja. Sa uperenim oružjem, oni su od njega zatražili pare, a kada je on odbio, napadači su ga napali udarajući ga drškom pištolja po glavi.

Printskrin: TV Sitel

KRVAV I RAZBIJENE GLAVE SE ODBRANIO

Iako sav krvav i sa razbijenom glavom, vlasnik menjačnice je u jednom trenutku uspeo da se odbrani i otrgne od napadača, da izvadi pištolj i puca prema njima u samodbrani. Meci su za obojicu bili smrtonosni, a povređeni vlasnik menjačnice Goce A. je kolima Hitne pomoći odvezen u bolnicu. Sve su to zabeležile bezbednosne kamere instalirane u menjačnici.

OTIŠAO NA VIKEND I NIJE SE VRATIO U IDRIZOVO

Identitet jednog od ubijenih razbojnika utvrđen je još iste večeri, ali tada nije bio saopšten. Radilo se o makedonskom državljaninu Dimitru Blaževskom (32) iz Skoplja, osuđeniku sa debelim kriminalnim dosijeom, koji se posle dobijenog vikenda u martu ove godine, više nije vratio u skopski zatvor Idrizovo.

- On je ovog leta počinio petnaestak razbojništava u bankama, menjačnicama i kladionicama. U razbojništva je pretežno išao sam, ali poslednji put se udružio sa poznatim razbojnikom iz Republike Srbije - saopštili su iz Javog tužilaštva Makedonije.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

OTISCI OTKRILI SBINA

Identitet ubojenog napadača iz Srbije, izvesnog N. T, utvrđen je prema otiscima pristiju. Zbog prethodno počinjenih krivičnih dela i protiv njega je bila raspisana poternica. Njegovu identifikaciju su potvrdile srpske nadležne vlasti.

Policija još uvek prikuplja dokaze kako bi se potvrdilo da je vlasnik menjačnice potegao pištolj i pucao u dvojicu naoružanih razbojnika u nužnoj odbrani. Ako se to i dokaže, prema Krivičnom zakoniku, vlasnik menjačnice neće krivično odgovarati.

UBIJEN MU BRAT U PLJAČKI, ON RANJAVAN

On je nedavno pušten iz bolnice na kućno lečenje. Menjačnica Goceta A. je više puta bila meta napada naoružanih razbojnika. Njegov prijatelj, Laste Mitkovski kaže da su mu prvi put ubili brata i odneli novac, drugi put su ranili njega i pokrali mu novac, a treći put su ga pretukli i uzeli mu novac.

Daljinac

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA