Sramna izjava hrvatskog premijera: Pod Tuđmanovim vođstvom smo stekli slobodu!

Kako kaže, Tuđman je prepoznao znakove vremena i omogućio pomirenje hrvatskog naroda

  • 33

Premijer Hrvatske i predsednik HDZ Andrej Plenković izjavio je danas na komemoraciji uoči 18. godišnjice smrti Franje Tuđmana da je Hrvatska "pod Tuđmanovim vođstvom u Domovinskom ratu i uz žrtvu hrvatskih branitelja" stekla slobodu.

Nešto što sigurno niste znali: Tuđman i Alija su`92. godine mogli da spreče krvoproliće (VIDEO)

Hina prenosi da je Plenković kazao je i da je "vojno-policijskim operacijama ''Bljesak'' i ''Oluja'' oslobođen veliki deo okupiranog područja zemlje, ali je i u BiH promenjena ravnoteža snaga".

Kako kaže, Tuđman je prepoznao je znakove vremena, omogućio pomirenje hrvatskog naroda, ostvario demokratske procese, slobodnu i demokratsku Hrvatsku.

Po njemu, Tuđman je "državničku viziju dokazao mirnom reintegracijom hrvatskog Podunavlja i postavljanjem temelja hrvatskog evropskog puta i evropeizacije društva".

- Zaokružili smo sve strateške ciljeve i na nama je sada da, vodeći računa o njegovoj doktrini, radimo na stabilnosti zemlje, jačanju institucija, pouzdanosti pravne države, privrednom rastu i razvoju, kao i društvenoj solidarnosti i pravednosti - rekao je Plenković.

Tuđman je osnivač HDZ i prvi predsednik Hrvatske.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MANEŠTANI

    9. decembar 2017 | 20:18

    Zar je neko očekivao neku izjavu koja nije sramna, iz usta besramnika.

  • OO7

    9. decembar 2017 | 20:12

    Mora tako da prica ... Jer samo je to jedina Propaganda kojom mozete doci na vlast u Hrvatskoj ... Da volis Tudjmana i da mrzis Srbe najvise na svetu ... Jer njima zlocinci i fasisti naredjuju sta politicari treba da kazu i kad ...

  • Wien

    9. decembar 2017 | 20:18

    Ustasama je slobida kada izvrae genocid i etnicko ciscenje...kazem ja...niva NDH...Prva drzava im NDH i druga i poslednja drzava im je NDH...kad god su ujke "trazile slobodu" stradao je milion Srba...isti izgovor za genocid vazda...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA