Jezivi stomatolog: Pipkao devojčicu, dobio zatvor, a sad opet radi s decom

Hrvatski stomatolog (48) je devojčicu od 13 godina, ćerku svojih suseda ljubio i dirao po intimnim delovima tela na klupici u parku

  • 0

Zubaru (48) iz Hrvatske, koji je na klupi u parku dirao po intimnim delovima tela devojčicu (13), kazna zatvore zamenjena je radom za opšte dobro.

"Nacionalna dužnost je da se siluju devojke koje nose pocepane farmerke"

Ova stomatolog je, naime, na sudu priznao sve navode iz optužnice. Međutim, tražio je da mu, zbog bolesti oca i majke, za koje se brine, ne izreknu zatvorsku kaznu i istakao da pre nije osuđivan.

- Bili smo šokirani kad smo videli da mu je kazna zatvora zamenjena radom za opšte dobro. Posebno je zabrinjavajuće što on u domu zdravlja i dalje radi s decom kao stomatolog - ogorčeni su roditelji žrtve.

Njihova ćerka imala je samo 13 godina kad ju je stomatolog (48) ljubio i dirao po intimnim delovima tela na klupici u parku. Videla ih je njihova komšinica i sve ispričala roditeljima. Bili su šokirani jer su ga poznavali, bio im je sused i stomatolog celoj porodici.

Foto-ilustracija: Foter/ Pro Juventute

Zbog tri krivična dela polne zloupotrebe deteta mlađeg od 15 godina, zubar, čija je ordinacija u jednom gradskom domu zdravlja, pravosnažno je u julu 2016. osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od godinu dana, koja mu je zamenjena radom za opšte dobro.

Kaznu je odradio u potpunosti, o čemu je obavešten sud u avgustu ove godine. Prema pravosnažnoj presudi jednog opštinskog suda, osuđen je zbog dva dela bludnih radnji 2015 - jednog u parku, drugog u stanu, i zbog upoznavanja dece s pornografijom jer je devojčici na mobilni telefon poslao fotografiju polnog organa.

Za potrebe sudskog postupka devojčicu su veštačili dečji psiholozi i psihijatri koji su zaključili da je bila žrtva seksualnog zlostavljanja i pružili joj psihološku pomoć.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Zubar je u svom iskazu na sudu priznao sve navode iz optužnice. Tražio je da mu, zbog bolesti oca i majke, za koje se brine, ne izreknu zatvorsku kaznu i istakao da pre nije osuđivan.

Advokatska kancelarija koji su roditelji djvojčice angažovali i Ured pravobranitelja za decu prijavili su stomatologa Hrvatskoj komori dentalne medicine (HKDM). U novembru ove godine Časni sud drugog stupnja komore odbacio je žalbu doktora i potvrdio izrečenu zabranu obavljanja stomatološke delatnosti na šest meseci.

Prema pravilniku, odluka Časnog suda drugog stupnja je konačna, ali lekar može da pokuša da traži  obnovu pravosnažno okončanog postupka. Iz komore kažu da ne mogu da komentarišu svoje odluke.

Iz doma zdravlja odgovorili su nam kako nemaju saznanja o njegovoj zabrani rada jer ih o tome niko nije obavestio.

Daljinac

(Telegraf.rs / 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA