Kolindina skandalozna poruka na 25. godišnjicu akcije Maslenica: Odbacili smo "agresorske snage" u dubinu, pa ih u "Oluji" potpuno porazili (VIDEO)

Prema rečima Kitarović, akcijom Maslenica "agresorske snage" su odbačene u dubinu tada "okupiranih područja Hrvatske", gde su dve godine kasnije u “Oluji” dočekale potpuni vojni poraz

  • 60

Hrvatska danas u Zadru obeležava 25. godišnjicu vojno-policijske akcije Maslenica, a predsednica Kolinda Grabar Kitarović poručila da je ova i druge akcije i operacije tokom takozvanog domovinskog rata "znak zajedništva i junaštva jedinica iz svih krajeva Hrvatske".

Kolindinu tajnu posetu selima u BiH Hrvati dočekali u neverici: "Kraljica Balkana se krije na mestu tragedije, a onda se krevelji po Fejsu!" (FOTO) (VIDEO)

Prema rečima Kitarović, akcijom Maslenica "agresorske snage" su odbačene u dubinu tada "okupiranih područja Hrvatske", gde su dve godine kasnije u “Oluji” dočekale potpuni vojni poraz.

Ta operacija, rekla je, otvorila je put ne samo konačnom oslobađanju zadarskoga zaleđa i cele domovine nego i stvorila pretpostavke za njenu obnovu i izgradnju, posebno istaknuvši novi “Maslenički most” i “Tunel Sv. Rok”.

- U tom jedinstvu svojih podneblja, sa bogatstvom svoje zemlje i ostrva, Hrvatska ima sve pretpostavke za uspeh. Dragi branitelji Zadra, učesnici operacije Maslenica, od svega srca vam čestitam ovu jubilarnu godišnjicu, kojom se prisećamo dana koji su zauvek upisani u hrvatsku istoriju - navela je Kitarović, prenela je Hina.

Izaslanik predsednika Hrvatskog sabora, potpredsednik, Milijan Brkić, i sam učesnik ove operacije, u svom obraćanju je posebnu zahvalnost uputio tadašnjem zapovedniku specijalnih jedinica MUP-a generalu Mladenu Markaču i kazao da je VRO Maslenica pokazala kolika je snaga onih koji se bore za slobodu.

Danas, istakao je, borba se nastavlja, ali potpuno drukčijim sredstvima.

- Danas moramo obezbediti uslove za kvalitetniji život, posebno mladih. To je cilj kojem svi moramo služiti i u koji se svi moramo zaklinjati - poručio je.

Izaslanik premijera, miistar odbrane Damir Krstičević, taođe jedan od učesnika operacije Maslenica, zahvalio je svim braniteljima na učestvovanju u ovoj operaciji za koju kaže da je bila prekretnica u domovinskom ratu, jer je, uz to što je ponovo spojila sever i jug Hrvatske, pokazala da je Hrvatska vojska organizaciono dostigla nivo organizovanosti i opremljenosti koja je omogućavala izvođene složenih vojnih operacija.

- Tajna te pobede i svih pobeda u Domovinskom ratu bili su naši ljudi - čovek. Hrvatski vojnik je brend prepoznat i od našeg naroda i u svetu i naš zadatak je da razvijamo i nadograđujemo taj brend - rekao je Krstičević, koji je i potredsednik vlade.

Na svečanosti je govorio i general Ante Gotovina, ratni komandant operacije Maslenica, koji je pozdravljen burnim aplauzom, rekao da se "ne sme zaboraviti da je uzrok domovinskog rata bila agresija na Hrvatsku".

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    22. januar 2018 | 17:22

    Balkanska kraljica gluposti,lapsusa,blamova. .

  • Ivan

    22. januar 2018 | 17:06

    Hrvati nikada nisu imali ni obraza ni sramote,zar nekoga cudi ovo? I posle slusamo naseg selektora kako priča o tome kako sve treba zaboraviti i okrenuti se budućnosti. Ne,Cvetkoviću,meni braća nisu i nikada neće biti.

  • kursula

    22. januar 2018 | 17:26

    Dal stvarno neko veruje da su porazili nekog. Drugacija se igra odigrala i tu su profitirali ali nista oni nisu odbranili!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA