Misterija smrti najopasnijeg hrvatskog ubice u zatvoru na 35. rođendan: Da li je ubijen i kakve to veze ima sa nestankom njegovog oca "Ustaše"?

Javnost već decenijama sluša priče o problematičnoj porodici Maruović, čini se da je nastavcima došao kraj

  • 1

Hrvat Stjepan Maurović (35), koji je izdržavao kaznu od 16 godina zatvora u Lepoglavi zbog ubistva svog šefa Srećka Radića, umro je 22. decembra prošle godine u ćeliji.

Iako je od smrti Maurovića prošlo više od mesec dana i javnost i dalje nema informaciju da li je na dan svog 35. rođendana umro prirodnom smrću ili je možda ubijen.

Na njegovom telu nisu pronađeni tragovi nasilja, a Uprava Lepoglave kaže da će se sve znati nakon obdukcije.

Foto: Tanjug/AP/Darko Bandic

Okidač psovanje mrtvog oca

Slučaj Stjepana Maurovića veoma je zaintrigirao javnost u našem komšiluku. On je 18. marta 2011. godine na gradilištu u Zagrebu hicima iz pištolja uz 17 uboda nožem usmrtio svog poslovođu Srećka Radića (41).

Maurović, kako su preneli mediji, nije mogao više da trpi psihičko zlostavljanje Radića koji ne samo da ga je ponižavao već mu je pred smrt opsovao i mrtvog oca.

To je za Maurovića bio okidač - dao je otkaz a onda je u Zagrebu kupio pištolj. U sukobu je ranjen radnik R.G. kojeg je ubijeni Radić koristio kao živi štit, prenosi Express.hr.

Najbrutalnije hrvatske ubice: Otimali su ljude, pucali, klali ih, palili i gušili!

Kako je Maurović, nakon što je video da je neplanirano ranio R.G., potom nožem krenuo na Radića usmrtivši ga sa 17 uboda u telo, za sve to dobio je 25 godina zatvora, uz obavezno psihijatrijsko lečenje.

Kazna mu je potom smanjena na 16 godina jer je utvrđeno da je ubistvo počinio u afektu i u stanju pomućene svesti.

Stjepanov otac kleo se u Pavelića, nosio nadimak "Ustaša"

Ako je za Stjepanovo ubistvo u ovom trenutku pod velom misterije šta tek reći za nestanak njegovog oca Željka Maurovića Ustaše? Neki mediji tvrdili su da su ova dva slučaja povezana.

Foto: Wikimedia/TatraTram

Željko Maurović je nestao u januaru 2002. godine i od tada mu se gubi trag. Javnost ga je upoznala kao lažnog unuka najboljeg hrvatskog strip crtača Andrije Maurovića.

Lažnog jer se sa Andrijom počeo družiti još krajem sedamdesetih godina. Željko je zapravo ciljao na crteže i svu imovinu hrvatskog umetnika jer je znao da je ovaj teško bolestan.

Kada je 1981. Andrija Maurović preminuo, Željko Maurović došao je na sahranu tobože skrhan od bola. Potom se uselio u njegov stan prodajući usput dela ovog umetnika. Nakon što je dokazano da Željko nije Andrijin unuk, izbačen je iz stana.

Često je pravio probleme policiji - kako mu je idol bio Ante Pavelić, Željko Maurović je bio "ponešen" zbivanjima u ratu na Balkanu pa je boravio na stranicama "crne hronike".

Jezivo ubistvo u Hrvatskoj: Pijana žena pozvala policiju, a čim je spustila slušalicu, zgrabila je nož i nasmrt izbola svog muža!

Krajem devedesetih se smirio - sa suprugom Anom je otvorio galeriju, pomagao je talentovanu decu, a dogodila mu se i tragedija - stariji sin mu je stradao u saobraćajnoj nesreći.

Pre 16 godina, sa prijateljem Nenadom Milankovićem otišao je u Veliku Goricu i od tada mu se gubi svaki trag. Nagađa se da je u tom periodu odveden na nepoznatu lokaciju gde ga je neko ubio.

Stjepan planirao ženidbu

Foto: Wikipedia/Orlovic

Stjepana je pogodila smrt starijeg brata, a i nestanak, odnosno smrt oca, kako je verovao u to. Navukao se na heroin s kojeg se nekako skinuo. Našao je devojku s kojom je planirao da se oženi i tada je ubio Srećka Radića.

U zatvoru je bio miran pišući pesme i družeći se sa ljudima sličnog senzibiliteta. Kada je krajem prošle godine nasrnuo na drugog zatvorenika pokušavši da ga ubije videlo se da Stjepan ipak nije dobro.

A onda je došao 22. decembar 2017. i treća smrt na vratima udovice i majke Ane Maurović.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA