TUKAO JU JE PESNICAMA PO LICU I ČUPAO ZA UŠI DOK SE NE SMIRI: Majka ubijene bebe otkrila da je monstrumu smetao njen plač (FOTO)

Javnost zgrožena što majka prstom nije mrdnula da spreči tragediju koja je bila na vidiku

  • 25

Podgoričanka Jelena Jovović i nevenčani suprug Nermin Šišić nalaze se u pritvoru zbog direktne umešanosti u smrt Jeleninog 15-mesečnog sina Pavla koji je preminuo od posledica dobijanja batina.

Istraga je na početku utvrdila da je Pavle preminuo nakon serije udaraca koje je dobio od Šišića, a kojem je navodno samo smetao bebin plač.

Očuh monstrum pretukao bebu, lekari joj se bore za život: Privedena i majka dečaka

Jelena Jovović otkrila je na saslušanju da je njen nevenčani suprug vrlo često fizički kažnjavao bebu kada nije mogao da istrpi njen plač, prenose Vijesti.

Monstruma upoznala preko društvenih mreža

Šišića je Jovovićeva upoznala preko društvenih mreža a u Podgoricu se u njen stan doselio 20. septembra 2017. iz Tuzle.

Foto: e-stock.us/Petar Jovanovic

Šišić se u početku normalno ponašao prema njenom detetu, posle čega je u novembru počeo da joj udara sina, tvrdeći da plače iz hira.

U istražnom postupku navedeno je da je Šišić nekoliko puta udarao bebu otvorenom šakom po ustima, stisnutim pesnicama u lice i čupao ga je za uši.

- Početkom januara po povratku iz prodavnice, na glavi deteta videla sam povrede. Rekao mi je da su one od pada deteta na parket - rekla je Jovović.

Bebu prvo krišom tukao a onda i pred njom

Šišić je tada odveo dete kod lekara, "neko vreme" je prestao da ga tuče.

Da li je plač bebe smetao monstrumu koji je nasmrt pretukao bebu? Majka tokom privođenja nije pokazala nijednu emociju (FOTO) (VIDEO)

- Misli da je to bilo krajem januara kada je Šišić ponovo počeo da udara dečaka otvorenom šakom po ustima, čupa ga za uši, da je to radio u njenom prisustvu i da je bila prisutna. Opominjala je Šišića da to ne radi i tada je dolazilo do svađe - piše u naredbi.

Ona bi vremenom nastavljala da po povratku kući viđa dete krvavih usana i sa modricama ali ništa nije preduzimala.

U nedelju se mali Pavle probudio malaksao i spavalo mu se ceo dan.

- Zajedno su svo troje otišli na Ljubović između 12 i 13 sat. Videla je da je dete pospano i malaksalo, da ga je Šišić izvadio iz kolica, jer je hteo da dete hoda. Bilo je malaksalo nakon čega je Šišić stavio dete na ćebe na livadi i udario ga otvorenom šakom u predelu usta. Dete je potpuno malaksalo kada je Šišić pozvao telefonom Hitnu pomoć i krenuli su prema kući. Dete je bilo kod Šišića u naručju. Kada su bili u blizini Kineske ambasade, došlo je vozilo Hitne pomoći i Šišić je otišao sa detetom dok je ona pošla kod komšinice S.S. kojoj je rekla da dete nije dobro i da ne daje znakove života, pa je zatim sa njom otišla taksijem do Dečije bolnice - piše u naredbi tužioca Zorana Vučinića.

Zašto ga žena nikad nije prijavila?

Tužilac tvrdi da Jovovićeva nije mogla da objasni zašto Šišića nije prijavila policiji i Centru zasocijalni rad, ni zašto ga nije oterala iz kuće kada je počeo da tuče njenog sina, osim objašnjenja da se bojala da Šišić može nešto da joj uradi, uprkos činjenici da je, po sopstvenom kazivanju, nikada nije udario.

Ćerkicu od 16 dana otac pretukao na smrt: Beba imala jezive povrede, jetra joj je bila potpuno "pocepana"

Tužilac navodi da je "odbrana osumnjičene u delu gde objašnjava razloge nečinjenja u pogledu zaštite svog deteta od zlostavljanja i fizičkog nasilja koje je prema njenom sinu u kontinuitetu preduzimao osumnjičeni Šišić, usmerena na umanjenje sopstvene krivice".

- Tim pre što iz njene dalje odbrane proizilazi da Šišić u odnosu na nju nikad nije primenio bilo kakav oblik fizičkog nasilja - tvrdi tužilac.

Takođe, dodaje se u naredbi, prikupljeni dokazi prilikom uviđaja nesporno ukazuju da je dete zlostavljano i da je u dužem periodu osumnjičeni Šišić prema detetu primenjivao fizičko nasilje koje je za rezultat imalo smrt deteta.

I majci preti zatvorska kazna

Osumnjičena Jovović se tereti za kršenje porodičnih obaveza, jer je od novembra do februara, kršenjem zakonom utvrđenih porodičnih obaveza ostavljala u teškom položaju člana porodice koji nije bio u stanju da se sam o sebi stara.

- Na način što je u više navrata u kući ostavljala svoje dete staro 15 meseci nasamo sa okrivljenim Šišić Nerminom, iako je znala da okrivljeni njeno dete zlostavlja, te protivno odredbi člana 70 stav 2 Porodičnog zakona Crne Gore svoje dete nije štitila od ponižavajućih postupaka i kazni koje vređaju ljudsko dostojanstvo deteta - piše u naredbi.

Viši tužilac Zoran Vučinić tražio je pritvor za Šišića zbog visine zaprećene kazne, opasnosti od bekstva i težine dela.

Pritvor za Jovovićevu, tražio je zbog mogućnosti da utiče na svedoke.

Daljinac

(I.Đ. - Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • %+%

    8. februar 2018 | 14:29

    On ne treba nikada na slobodu da izadje. A ni ona. Pa grkljan je zubima trebala da mu iščupa za svoje dete. Nego, izgleda da je i ona neka lujka.

  • DH

    8. februar 2018 | 11:14

    Detetu nije bilo dobro i ona prepusta dete ubici da ga on vodibu Hitnu a ona ide kod komsinice?! Bolest..

  • Demi

    8. februar 2018 | 18:20

    Pa preča joj bila ona stvar od rodjenog deteta, ako ćemo iskreno!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA