≫ 

Hrvatska paralisana: U jednom delu zemlje napadalo METAR I PO SNEGA, saobraćaj u kolapsu, a tek stiže bura (FOTO, VIDEO SA LICA MESTA)

U Gorskom Kotaru zbog snega ne radi desetak škola, a u nekim mestima su otvorena prihvatilišta za beskućnike

  • 21

U velikom delu Hrvatske sneg i dalje otežava saobraćaj, a najviše u Lici, Gorskom kotaru, centralnom i severozapadnom delu zemlje dok su neke škole zatvorene, prenose hrvatski mediji.

Snežno nevreme hara Hrvatskom, totalni kolaps u celoj zemlji: Vozovi stoje, ljudi zarobljeni, vojska pozvana u pomoć (FOTO) (VIDEO)

U pomoć stanovnišvu dolazi i hrvatska vojska, a ministar odbrane Damir Krstičević će tokom popodneva obići područje Delnica.

U Gorskom Kotaru zbog snega ne radi desetak škola, a u nekim mestima su otvorena prihvatilišta za beskućnike.

Sneg u Moravicama/Foto: Telegraf

- Tokom noći je napadalo novih dvadestak centimetara snega, pa je u Moravicama u Gorskom Kotaru sadašnja visina snežnog pokrivača oko jedan i po metar - kažu žitelji ovog mesta u Hrvatskoj za Telegraf.rs.

Skoro pa neprohodni putevi u Moravicama/Foto: Telegraf

Zimska služba je proglasila treći stepen pripravnosti što znači da pedesetak grtalica na varaždinskom i tridesetak na međimurskom području čiste puteve.

Sneg visine oko metar i po u Gorskom Kotaru/Foto: Telegraf

Hrvatsku ovih dana očekuju sneg i jaka bura, nakon čega će se sa sibirskim anticiklonom sa severoistoka Evrope spustiti polarna vazdušna masa s osetno hladnijim vazduhom i temperaturama do minus 15, objavio je hrvatski Državni hidrometeorolški zavod (DHMZ)

Hladni talas koji će zahvatio Hrvatsku, ali i veći deo Evrope, može prouzrokovati probleme na infrastrukturi te u snabdevanju energijom. Zbog jakog vetra i poledice nastaviće se problemi u saobraćaju. Dalmaciju su pogodile nezapamćene padavine, pa su  brojne ulice pod vodom.

Snega ima i u Zagrebu, ali u glavnom gradu Hrvatske su čisti kolovozi i saobraćaj se normalno odvija.

Sneg u Zagrebu/ Foto: Telegraf

Slična situacija je i na putevima u većem delu BiH, a u Osnovnoj školi "Branko Copić" u Krupi na Uni obustavljena je nastava zbog snega. Lokalni putevi su očišćeni, ali nisu bezbedni za saobraćaj, rekao je načelnik ove opštine Mladen Kljajić.

Nove snežne padavine tokom noći dodatno su otežale odvijanje saobraćaja na putevima u Republici Srpskoj, pa ugaženog snega i poledice ima na skoro svim putnim pravcima, posebno u višim planinskim predelima i preko prevoja, a preko Romanije vidljivost je, zbog magle, mestimično i ispod 20 metara.

Pogledajte video nevremena u Hrvatskoj:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dado

    24. februar 2018 | 15:46

    Znam da nema veze sa temom al da spomenem. Mjesto Moravice u Gorskom Kotaru koje je spomenuto u tekstu, prije rata se zvalo Srpske Moravice. Na starim kartama je tako upisano.

  • Srba

    24. februar 2018 | 12:50

    Samo nek pada. Kad ne vole ruse a stigla ji ruska zima

  • Ivan

    24. februar 2018 | 13:23

    Nečete virovati evo u Splitu, puše bura, temperatura je plus 17 stepeni, malo puše bura, vrime nemože biti lipše. Pozdrav

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA