Alberto Tomba stigao na Jahorinu da otvori Trku poznatih ljubitelja planine (FOTO)

Trci koja počinje u 17 časova prisustvovaće i brojne javne i uticajne ličnosti regiona poput Siniše Mihajlovića, Veselina Jevrosimovića, Srđana Mijatovića, Lajle Torlak, Nevene Bošković, Gorana Đokovića, ali i mnogi drugi

  • 0

Na Jahorini u hotelu Bistrica, održana je konferencija za medije povodom dolaska legendarnog italijanskog skijaša Alberta Tombe, koji će u subotu 10. marta otvoriti Trku poznatih ljubitelja Jahorine na stazi Poljice.

Trci koja počinje u 17 časova prisustvovaće i brojne javne i uticajne ličnosti regiona poput Siniše Mihajlovića, Veselina Jevrosimovića, Srđana Mijatovića, Lajle Torlak, Nevene Bošković, Gorana Đokovića, ali i mnogi drugi.

Alberta Tombu ugostili su organizatori trke među kojima su: Olimijski centar Jahorina, Turistička organizacija Istočno Sarajevo, kabinet predsednika Republike Srpske, hotelijeri Jahorine i drugi. Kao jedan od ljubitelja Jahorine, Alberto Tomba, je vrlo rado prihvatio poziv, te napravio program kako bi sa svim zainteresvanim posetiocima Jahorine mogao da se druži.

Foto: Promo

- Veoma sam srećan što sam ovde na olimpijskoj planini Jahorini, a posebno mi je drago što ću biti deo ove grupe koja okuplja sve prijatelje Jahorine i ljubitelje skijanja. Dočekala me je predivna i prijateljska atmosfera, a ovo skijalište je definitivno na istom nivou kao i neki od najboljih evropskih i svetskih ski centara”, istakao je na konferenciji slavni italijanski skijaš, Alberto Tomba, i dodao: Zadovoljstvo mi je što ću otvoriti Trku poznatih ljubitelja Jahorine, a u danima mog boravka želim da upoznam mlade skijaše i fanove koji cene moju 20-ogodišnju karijeru.

Foto: Promo

Pored Alberta Tombe, veliku pažnju na konferenciji za medije izazavao je i Bojan Križaj, jedan od najboljih skijaša u tehničkim disciplinama, koji je tom prilikom istakao:

- Jahorina uvek probudi lepe emocije i vrlo rado dođem na ovu planinu. Pratio sam investicije koje su se realizovale pred ovu zimsku sezonu i veoma se radujem zbog toga. Takođe, podržavam pravac kojim je krenula Jahorina, ona može doživeti renesansu ako nastavi sa ulaganjima, ali i da parira najvećim centrima u celoj evropi.

- Radujem se što je Jahorina već u svojoj prvoj sezoni revitalizacije doživela ovakav uspeh koji niko nije očekivao. Kruna sezone je Trka poznatih ljubitelja Jahorine, koja je još jedan dokaz da se Jahorina vratla na mapu evropskih ski centara i da su skijaši zaista uvideli pozitivan pravac u kojem je Jahorina krenula. Pored rekordnih rezultata u svim segmentima poslovanja, preko 65 odsto povećan je prihod samo od ski pasa u odnosu na celu prošlu sezonu i povećan je broj skijaša za gotovo 35 odsto u odnosu na celu prošlu sezonu, Olimpijski centar "Jahorina", posle deset godina izašao je iz minusa i prošlu godinu okončao sa dobiti koja je premašila pola miliona maraka. Najveću zahvalnost dugujemo predsedniku Miloradu Dodiku za svoju nesebičnu podršku - rekao je direktor OC Jahorina, Dejan Ljevnaić.

Foto: Promo

Ovog vikenda, OC Jahorina pripremio je brojna iznenađenja i dešavanja za sve goste, kao i nezaboravno druženje sa čuvenim italijanskim skijašem, Albertom Tombom. Trka poznatih ljubitelja Jahorine, održaće se u subotu u 17 časova, a pobednik trke na poklon će dobiti sliku akademskog slikara Marka Kusmuka. Nakon trke, svi gosti imaće priliku u večernjim satima potpuno besplatno da uživaju u skijanju na ovoj olimpijskoj lepotici.

Daljinac

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA