≫ 

Čovek za kojim je raspisana crvena poternica, izbeći će pravdu: Holandija odbila da izruči ubicu 8 vojnika JNA!

Odluka o odbijanju molbe za izručenje Herende stigla je u BiH pre dva dana, gotovo godinu od momenta kada je za njim zvanično raspisana poternica zbog sumnje da je odgovoran za ubistvo osam vojnika bivše JNA 1992. godine u Velikom parku u Sarajevu

  • 3

Pravosudni organi Holandije zvanično su odbili molbu BiH za izručenje Nedžada Herende, bivšeg pripadnika zloglasne paravojne formacije "Ševe", za koga se sumnja da je odgovoran za ubistvo osam vojnika JNA 1992. godine, javila je RTRS.

Pozivajući se na svoja saznanja u Ministarstvu pravde BiH, RTRS navodi da će više detalja o razlozima odbijanja zahteva saopštiti Tužilaštvo BiH, nakon što ova institucija i zvanično primi odluku holandskog ministarstva pravde.

>>>Nešto što sigurno niste znali: Tuđman i Alija su`92. godine mogli da spreče krvoproliće (VIDEO)

Odluka o odbijanju molbe za izručenje Herende stigla je u BiH pre dva dana, gotovo godinu od momenta kada je za njim zvanično raspisana poternica zbog sumnje da je odgovoran za ubistvo osam vojnika bivše JNA 1992. godine u Velikom parku u Sarajevu, zbog čega je u Sudu BiH u toku suđenje Draganu Vikuću i drugima.

Iako postoji crvena poternica Interpola, Herenda nije bio hapšen, već samo lociran.

Za Herendu i "Ševe" vežu se mnoga monstruozna ubistva i zločini sa političkom pozadinom, u koji je bio umešan i vrh bošnjačke politike.

Reč je o ratnom pokušaju ubistva sarajevskog kriminalca Ismeta Bajramovića Ćele, atentatu na porodicu generala takozvane Armije BiH Sefera Halilovića, ubistvu bivšeg zamenika direktora AID-a Nedžada Ugljena, gde je Herenda trebalo da bude jedan od ključnih svedoka.

Sarajevska štampa, naime, piše da određenim političkim krugovima u Sarajevu nije odgovaralo da Herenda bude izručen BiH jer bi bili otkriveni nalogodavci ovih zločina, prenosi RTRS.

U videu poslušajte šta je Herenda rekao na saslušanju:

(Telegraf.rs/Tanjug)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Лицемер

    21. mart 2018 | 17:20

    Јел се он борио да би побегао?

  • joe

    23. mart 2018 | 11:58

    Za vreme "srbomrsca" Tita , ovakve zločince je ruka pravde stizala i u patagoniji. Današnje "srbende" samo zanimaju "parice", a ni to nemaju.

  • Ma nemoj

    24. mart 2018 | 13:08

    Radio po nečijem naređenju ali ubica je ubica bez obzira koje vere bijo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA