Završne reči na suđenju mladića koji je 88 puta izbo trudnu Kristinu (19): Dok je njena majka jecala, on je samo gledao u pod

Sa suvozačkog mesta levom rukom pritisnuo je Kristinu na vozačko sedište kako se ne bi pomerala, pa ju je 73 puta izbo nožem i zadao još 15 reznih rana po telu i glavi

  • 2

Jutros u 9.30 sati pred većem zagrebačkog Županijskog suda nastavljeno je suđenje Davidu Komšiću (20), optuženom da je 22. februara prošle godine u Ulici Svetog Josipa Radnika 16 ubio svoju bivšu devojku Kristinu Krupljan (19) zadavši joj ukupno 88 ubodnih rana u njenom automobilu nakon što mu je ona obznanila prekid veze. Presuda bi trebala da bude saopštena 9. aprila.

Profil mladića koji je u kolima 88 puta izbo Kristinu! Egoista i razmaženko vozio očev "mercedes", dnevno trošio na stotine evra (VIDEO)

Pred većem kojem predsedava sudija Sanja Mazalin danas su završne reči izneli Natalija Slavica, zamenica županijskog državnog tužioca, Komšićev advokat Veljko Miljević, a u sudnici je bila i advokatica Marijeta Pavlović koja zastupa porodicu oštećenih.

Podsetimo, Županijski sud saslušao je sve predložene svedoke i sproveo veštačenja. Iako je ceo proces trebao biti gotov krajem marta, ono je odloženo zbog sprečenosti suda.

Komšića terete da je 22. februara 2017. godine brutalno izmasakrirao Kristinu Krupljan (18), sa kojom je bio u burnoj ljubavnoj vezi od osmog razreda. Nakon povratka iz večernjeg izlaska, navodi se u optužnici, znajući da je Kristina u novoj ljubavnoj vezi sa drugim muškarcem i da je trudna i da s njim želi da prekine vezu, napao ju je u njenoj "opel astri" ispred zgrade u kojoj je živela u Prilazu svetog Josipa Radnika u Zagrebu.

Sa suvozačkog mesta levom rukom pritisnuo je Kristinu na vozačko sedište kako se ne bi pomerala, pa ju je 73 puta izbo nožem i zadao još 15 reznih rana po telu i glavi. 

Davida Komšića odvodi policija Foto: Privatna arhiva, Youtube/Dalicom TV/Vijesti.hr

Na ovom ročištu su bili i roditelji ubijene Kristine, kao i roditelji optuženog. Zajedno su sedeli u sudnici razdvojeni novinarima. Davida Komšića u lisicama dovela dva policajca, piše 24sata.hr.

Tužilaštvo je dostavilo izmenu dela optužnice. David je rekao da nije video te izmene, pa su mu ih uručili. Izašao je napolje sa advokatom da mu pojasni i vratili su se u dvoranu.

Nakon što je pročitala optužnicu, sudija je pitala Davida da li se oseća krivim. On je rekao "ne", pa je nastavio da se brani ćutanjem.

Kada je tužiteljka počela da govori o Kristininim povredama, porodica ubijene devojke počela je da plače. To je pogodilo i Davidovu majku. Optuženi je samo ćutao i gledao u pod.

Tužiteljka kaže da je Komšić bio svega svestan i da je i prethodnim napadima najavljivao krajnji čin. Nakon ubistva otišao je da se presvuče, jer je bio sav krvav.

Na red je došao Veljko Miljević, advokat Davida Komšića. Kaže da su objektivni elementi dela nesporni, ali sporni su oni subjektivni. Kaže da u trenutku ubistva David nije bio uračunljiv, odnosno da je njegova uračunljivost sporna.

Kristinu je brutalno ubio bivši dečko Foto: Privatna arhiva, Youtube/Dalicom TV/Vijesti.hr

- Zbog Kristininog ponašanja je patio, a zbog dugotrajne patnje bio je u jakoj razdražljivosti - navodi Miljević.

Tužiteljka je zatražila da se Komšić proglasi krivim. Kaže da nema osnove za maloletničke sankcije zbog težine dela. Osim toga, za saobraćajnu nesreću takođe mu nisu sudili kao mlađem punoletniku nego kao odrasloj osobi. Za svedočenje radnice Centra za socijalni rad rekla je da ne valja i da je neprofesionalan s obzirom da ga nije videla godinu dana pre ubistva ni nakon ubistva.

Njegov advokat se nije složio da je bilo bezobzirne osvete u slučaju ovog ubistva. Osim toga, pročitao je deo iskaza navodnog oca deteta koji je svedočio bez prisustva javnosti.

On je rekao da je Kristinu upoznao godinu dana ranije i da mu nije pričala o Davidu i problemima. Rekla mu je da je trudna. Kad ju je pitao sa kim, ona mu je rekla da nije bitno. Zato je Miljević naveo da nije utvrđeno čije je bilo dete. Uz to, ne zna se ni čiji je bio nož kojim je ubijena.

Miljević navodi da je on našao u optužnici elemente drugog krivičnog dela, a to nije navedeno teško ubistvo. Miljević je naveo da su veštaci rekli da je uračunljivost bila bitno smanjena, piše 24sata.hr.

- Broj povreda ne govori ništa jer se ne zna kad su nastupile uopšte kobne rane, prve ili zadnje. Sve je to spekulacija i ništa od toga nije utvrđeno - kazao je Miljević i napomenuo kako ta okrutnost nije objektivan deo ovog ubistva.

Kristina je Davida pre ubistva prijavljivala policiji Printskin: Youtube/Index.hr Portal, Instagram/david___komsic

Presuda za ubistvo trudne Kristine će biti izrečena 9. aprila.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA