Nove optužnice za ratne zločine u BiH: Dve osobe se terete za zverstva nad Srbima tokom krvavih sukoba

Optuženi Šimunović, tereti se da je zajedno sa drugim osobama učestvovao u mučenju i prebijanju jednog zatvorenika srpske nacionalnosti

  • 3

Tužilac Posebnog odeljenja za ratne zločine, podigao je optužnicu protiv Zdenka Grbavca (51) i Željka Šimunovića (54) zbog ratnih zločina počinjenih za vreme ratnih sukoba na području BiH, nad civilima srpske nacionalnosti na području Bradine, Konjica i okoline, saopštilo je danas Tužilaštvo BiH.

Razmena spiskova optuženih za ratne zločine: Dogovoreno formiranje dve zajedničke komisije Srbije i Hrvatske

Oni se terete da su naoružani automatskim oružjem, iz kolone zarobljenih civila srpske nacionalnosti u centru Bradine, izdvojili trojicu zarobljenih civila srpske nacionalnosti, koje su odveli u dvorište jedne kuće blizu pravoslavne crkve i ubili ih, prenosi Fena.

Optuženi Šimunović, tereti se da je zajedno sa drugim osobama učestvovao u mučenju i prebijanju jednog zatvorenika srpske nacionalnosti.

Grbavac i Šimunović se terete da su postupali suprotno odredbama Ženevske konvencije o zaštiti civila za vreme rata i da su svojim radnjama počinili krivično delo zločina protiv čovečnosti.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ја

    5. april 2018 | 12:29

    Ма да ли је могуће да неко одговара за убиство србина?! Мора да је нека грешка!

  • Maća

    7. april 2018 | 22:18

    Pustice ih zbog nedostatka dokaza ili zastarelosti ili zbog nedostatka svedoka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA