Imam informacije da mi je dete udavljeno i mučeno: Otac Davida Dragičevića pojavio se na TV-u i naveo saučesnike (FOTO) (VIDEO)

Tragična smrt nastradalog mladića iz Banjaluke pokrenula je lavinu narodnog nezadovoljstva zbog ogromnih propusta nadležnih institucija, a njegov otac tvrdi da je David brutalno ubijen

  • 11

Okupljanja građana koji u Banjaluci traže pravdu za nastradalog Davida Dragičevića ne prestaju ni mesec dana nakon što je pronađeno njegovo telo, a njegov otac Davor nedavno je gostovao u emisiji "Izazovi" BN televizije i tom prilikom je izneo tvrdnje da je njegov sin ubijen.

- Odgajao sam dete kako sam mogao, radio sam dva posla istovremeno. Država je ubila moje dete. Moju dušu - istakao je Davor Dragičević.

>>>Poslednji snimak Davida Dragičevića dok je još bio živ: Četiri mladića sačekala su ga u centru grada, nakon toga mu se telefon ugasio (VIDEO)

Poslednji snimak Davida Dragičevića, neposredno pred nestanak - Printskrin: YouTube/Slobodan Vaskovic

Tragična smrt nastradalog mladića iz Banjaluke pokrenula je lavinu narodnog nezadovoljstva zbog ogromnih propusta nadležnih institucija, a njegov otac tvrdi da je David brutalno ubijen.

- Imam informacije i dokazaću vam, dete je udavljeno. Dete je mučeno, matretirano... Videli ste na slikama. Metodama koji su samo znani pripadnicima MUP-a i tužilaštva, u sprezi - tvrdi Davor.

Davidov otac je u emisiji naveo ko su saučesnici tog zločina.

Davor tvrdi da je David brutalno ubijenFoto: Facebook/Radanovic Suzana Zoran

- Saučesnici i ubice u tom predmetu su Filip Ćulum, Đorđe Rađen, ukućani Velibora Janjetovića, Darko Ćulum, Darko Ilić, Dragan Lukač i tužilac Dalibor Vrećo. Samom ovom izjavom što su dali 26.3, koja je montiran proces, gde se dobro vidi ponašanje Darka Ilića i doktora Željka Karana - rekao je Davor.

Kako je naveo, Davor je borac prve kategorije i ratni vojni invalid, koji je učestvovao u stvaranju Republike Srpske. Kaže da je od države dobio sedam kredita, od kojih jedan još uvek vraća, nogu kraću 3,5 centimetra i narušeno zdravlje, a da posao nikada nije  dobio - jasan je Davor Dragičević.

Davidov nestanak prijavljen je 18. marta, a telo je pronađeno šest dana kasnije, 24. marta, na ušću Crkvene u Vrbas. Sudeći po obdukcionom nalazu, nastradali momak je bio živ minimum dva dana nakon što je prijavljen njegov nestanak.

Davidovo telo pronađeno je šest dana nakon nestanka - Foto - Ilustracija: Telegraf, Facebook/David Dragicevic

Policijskom istragom utvrđeno je da je Dragičević pre pada sa mosta u reku Crkvena, opljačkao kuću u blizini, a stvari koje su nestale iz te kuće pronađene su u njegovim džepovima. Nesrećni roditelji nisu poverovali u ove navode policije, pa su ponudili 100.000 KM (oko 50.000 evra) za informacije o sinu, ali se niko nije javio.

Davidovi roditelji od prvog dana tvrde da njihov sin nije izvršio samoubistvo skokom u nabujalu Crkvenu, već da je ubijen.

U prilog tome, govori i drugi obdukcioni nalaz, koji je izdala Vojno-medicinska akademija (VMA), a koji je pokazao da se telo Davida Dragičevića u vodi nalazilo od dva do najviše četiri dana.

Obdukcioni nalaz sa VMA u Beogradu - Foto: Facebook/Radanovic Suzana Zoran/PRAVDA ZA DAVIDA

David Dragičević sahranjen je 8. aprila, a njegova porodica i dalje traži istinu o njegovom stradanju, zbog čega je čak i sahrana na momenat izgledala kao protestni skup.

Pogledajte insert iz emisije "Izazovi":

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeka

    26. april 2018 | 07:41

    Bravo za Telegraf! Pravda za Davida!

  • RS

    25. april 2018 | 21:38

    Hvala Telegrafu na informisanju javnosti u vezi ovoga! Kod nas u RS vlada medijski mrak na ovu temu, cak su pokusali zataskati mirno okupljanje oko deset hiljada ljudi, koje se odrzalo u subotu, u samom centru Banja Luke. PRAVDA ZA DAVIDA <3

  • Budi mudar i tih

    26. april 2018 | 11:33

    Dodijeljen mu je novi tim, u kojem ucestvuje i sam Davidov otac, a i ostale clanove je mogo sam da bira. Nadajmo se u sto skorije vrijeme da ce se utvrdili sta se desilo sa Davidom. Za neke stvari je potrebno i vrijeme i da se mudro i tiho radi sa timom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA