Davidovi roditelji traže istinu, protesti se nastavljaju: Tužilaštvo podiglo optužnicu protiv mrtvog momka, pa je povuklo (FOTO)

Nakon što je David tragično nastradao strasti u Banjaluci se ne smiruju. Davidov otac svakodnevno protestuje tražeći od nadležnih da reše slučaj smrti njegovog sina

  • 9
David Dragicevic, banjaluka, Banja Luka, Foto: Facebook/Radanovic Suzana Zoran

Više stotina građana i se u petak uvuče okupilo u Banjaluci, zahtevajući da se otkrije pozadina dešavanja u vezi smrti mladića Davida Dragičevića. Njegov otac Davor poručio je kako je ovo miran i dostojanstven skup, bez politike. Svima se zahvalio na podršci, a "gospodi" je poručio kako ih je sve više i više i kako njega i Davidovu majku Suzanu čine veoma ponosnim. Okružno javno tužilaštvo predalo optužnicu protiv mrtvog Davida 30. marta, što je šokiralo građane Republike Srpske, ali je ona kasnije povučena.

Imam informacije da mi je dete udavljeno i mučeno: Otac Davida Dragičevića pojavio se na TV-u i naveo saučesnike (FOTO) (VIDEO)

TRAGIČNA DAVIDOVA SMRT

Tragično utapanje Davida Dragičevića (25) iz Republike Srpske je ostavilo ljude u neverici. Nestanak mladića je prijavljen 18. marta, a njegovo telo je pronađeno na ušće reke Crvenke u Vrbas.

Obdukcijom je kasnije utvrđeno da je uzrok smrti utapanje, a policija je rekla da nam indicija da je u ovom slučaju u pitanju krivično delo.

Policija je takođe utvrdila istragom da je mladić pre pada sa mosta opljačkao jednu kuću blizini. Istakli su da su stvari koje su nestale iz kuće pronađene u džepovima mladića.

Međutim, porodica mladića u to ne veruje i zahteva od vlasti da utvrde ko je ubio njihovo dete. Roditelji su za bilo kakvu informaciju koja bi rasvetlila smrt njihovog sina, ponudili čak 50.000 evra.

Davidovo beživotno telo pronađeno je u reci Vrbas, a obdukcija sa VMA pokazala je da se telo tragično nastradalog momka iz Banjaluke , u vodi nalazilo od dva do najviše četiri dana. Navodi se i da smrtni ishod Dragičevića nije mogao da nastupi pre tog vremena.

Foto: Facebook/Radanovic Suzana Zoran

PROTESTI 

Nakon što je David tragično nastradao strasti u Banjaluci se ne smiruju. Davidov otac svakodnevno protestuje tražeći od nadležnih da reše slučaj smrti njegovog sina.

Poslednji u nizu protesta se odigrao 27. aprila, a pored Davidovih roditelja, okupio se i veliki broj građana. Davor Dragičević rekao je da će 10. maja svi da čuju šta će u Narodnoj skupštini RS da kaže on, Davidova majka i grupa “Pravda za Davida”: “10. maja sam dobio 10 minuta da se obratim javnosti. Imaćete priliku da čujete šta ćemo ja i majka Suzana tada reći. Do tada ćemo biti dostojanstveni".

- Neka se sramote zbog pokušaja da slome Davidovu majku Suzanu, ali neće uspeti jer ste vi naša podrška. Vidim da ste se opametili i da ne pokušavaju da ga ubiju po drugi put- poručio je Davor okupljenima na Trgu Krajine.

- Nama ne smetaju vaši milioni, mercedesi i ko zna koji automobili. Postali ste sotone, počeli ste da ubijate našu budućnost našu decu, a decu vam nećemo oprostiti. Idemo do kraja jer ako ostane ijedan pipak tih zločinaca ovo će opet biti zločinačka organizacija i ubijaće sve nas ponov - rekao je Davor Dragičević, prenosi buka.com.

Na kraju, skupu Pravda za Davida priključilo se preko 100 biciklista Banjalučke kritične mase, koji su vozili kroz Banjaluku za svog sugrađanina Davida.

Printskrin: Youtube/tvk3

OPTUŽNICA PROTIV DAVIDA

Okružno javno tužilaštvo je 30. marta, šest dana posle pronalaska tela Davida Dragičevića predalo optužnicu protiv njega, a što je protivno zakonu, rekao je predsednik NDP-a Dragan Čavić u emisiji Puls BN televizije.

Optužnica mora da bude stavljena "ad acta" jer zakon nalaže da se protiv osobe koja je preminula obustave sve istražne radnje, prenosi Radio Sarajevo.

- Tužilac je morao da zna da je David mrtav i nije smeo da podiže optužnicu - rekao je Čavić.

POVUČENA OTPUŽNICA

U petak 27. aprila se pojavila vest da je Okružno javno tužilaštvo Banjaluka povuklo optužnicu protiv pokojnog Davida Dragičevića (21), pišu "Nezavisnim".

Kako ističu u tužilaštvu, njima je 22. avgusta prošle godine Policijska uprava Banjaluka dostavila izveštaj protiv Dragičevića, a zbog sumnje da je naneo lakše povrede G.J.

- U toku postupka istrage preduzete su potrebne istražne radnje - saslušani su svedoci, izvršeno je prepoznavanje lica, kao i medicinsko veštačenje - kazali su za "Nezavisne" iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Foto: Facebook/Radanovic Suzana Zoran

Kako dodaju, u tom predmetu istraga je okončana 28. februara ove godine, kada je podignuta optužnica protiv Dragičevića. U optužnici ga terete za tešku povredu, počinjenu na štetu G.J. 11. juna prošle godine u Banjaluci, u Ulici banjalučkog odreda, na Banj brdu.

- Nakon toga izdata je naredba i dostavljena je službi otpreme pošte tužilaštva, pa je optužnica prosleđena Osnovnom sudu Banjaluka na potvrđivanje. Postupajući tužilac je proverom u matičnoj kancelariji Banjaluka utvrdio da je David Dragičević preminuo (upisan u matičnu knjigu umrlih dana 4. aprila ove godine), a zatim je povukao optužnicu - kažu iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, pišu "Nezavisne.com".

Pogledajte snimke:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    29. april 2018 | 01:10

    Ovaj snimak pokazuje isto vreme kad se odvija i obijanje kuce,dakle David nije mogao da bude na trgu i da obija kucu u isto vrijeme. Niste napisali detalj jedan sto se tice obdukcije a to je da su radjene dve obdukcije i da su dostavljena dva potpuno razlicita nalaza,jedan nalaz kaze zadesna smrt-utapanje a drugi nalaz kaze NASILNA SMRT-UBIJSTVO,pritom da prvi nalaz kaze 7 dana tijelo u vodi a drugi kaze od dva do cetiri dana u vodi...pa niste rekli da kafic koji promet od kafe donira porodici preminulog da je na udaru inspekcije da je za mjesec dana 5 puta bila a od tih pet puta da je tri puta napisana kazna sa po 500km zbog ne izdavanja fiskalnih racuna,sto je potpuna laz...na pravdi Boga sve ovo se desava u nasoj Banja Luci... grad se probudio nakon dugo vremena. Pristupite grupi PRAVDA ZA DAVIDA na fb! Gradjani RS traze dokaze a mup spava i laze ovaj narod. Niste rekli da je David stricu poslao poruku u noci nestanka,citiram AKO MI SE NESTO DESI KRIV JE... ali u svakom slucaju hvala TELEGRAFU na ovom tekstu... objavite ovaj komentar. PRAVDA ZA DAVIDA I SVU NASU DECU✊👊

  • Biksi

    29. april 2018 | 08:44

    Dajem i ja iz Srbije svoj glas. Pravda za Davida i za sve druge koji su na pravdi boga nastradali i neka im je laka zemlja. Amin!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA