≫ 

Popovi terali duhove iz makedonske ambasade u Budimpešti: Ambasador nije smeo oka da sklopi (FOTO)

Tadašnji makedonski ambasador u Budimpešti, Darko Angelov, čija je rezidencija bila u istom objektu, rekao je, kako su pisali mediji 2011. godine, da mesecima nije mogao oka da sklopi jer je mislio da je zgrada opsednuta i da u njoj ima duhova

  • 0

Prlikom otvaranja makedonske ambasade u glavnom gradu Mađarske, u Budimpešti, popovi su je osveštili da bi iz nje isterali zle duhove. Da bi bili sigurni da se više nikada neće vratiti, na zidovima su nacrtali ruski pravoslavni krst, koji je makedonsku ambasadu trebao da zaštiti od duhova.

U kući su se stalno čuli čudni zvukovi, a onda su postavili kamere i sledili se kad su pogledali snimke (VIDEO)

Zgradu u Budimpšeti, gde je trebala da bude smeštena makedonska ambasada, Ministarstvo inostranih poslova je kupilo 2007. godine. Međutim, diplomate nisu mogle da se usele u zgradu ambasade zbog opasnosti od klizišta. Pored opasnosti od rušenja, mediji su 2011. godine pisali da je zgrada opsednuta i sa duhovima.

Ambasada je bila otvorena u prisustvu tadašnjeg makedonskog premijera Nikole Gruevskog, a povodom toga bila je organizovana velika svečanost.

Na njoj su prisustvovali i sveštenici, koji su prilikom osveštavanja ambasade na zidovima nacrtali ruski pravoslavni krst, kao zaštitu od zlih duhova.

Prilikom osveštavanja ambasade na zidovima nacrtali ruski pravoslavni krst, kao zaštitu od zlih duhova/Foto: sdk.mk

Tadašnji makedonski ambasador u Budimpešti, Darko Angelov, čija je rezidencija bila u istom objektu, rekao je, kako su pisali mediji 2011. godine, da mesecima nije mogao oka da sklopi jer je mislio da je zgrada opsednuta i da u njoj ima duhova.

Pričao je da je cela zgrada krckala i da su se svetla sama palila i gasila. Na kraju se ispostavilo da u njoj nema duhova, već da je struja bila nestabilna zbog dotrajale instalacije i vlage.

Makedonska ambasada u Budimpšeti ovih dana se ponovo našla u centru pažnje, ali zbog finansijskih zloupotreba prilikom njene kupovine.

Državni sekretar u Ministarstvu inostranih poslova, Viktor Dimovski je prošle sedmice na konferenciji za novinare u Skoplju izjavio da objekatu u Budimpešti preti opasnost od rušenja, koja može da izazove štetu i na susednim objektima.

- Nekvalitetna izvedba dogradnje od strane prodavača dovela je do pojave klizišta zemlje. Ovo je izazvalo pomeranje celog objekta koji je ruiniran i neupotrebljiv. Tako, Republika Makedonija za ambasadu i rezidenciju od 2010. godine, pa do danas svakog meseca plaća zakupninu za ambasadu od 2.300 evra i za rezidenciju 1.800 evra, iako je za tu namenu kupila kuću za 1.070.000,00 evra u kojoj je trebala da bude smeštena i ambasada i rezidencija ambasadora - rekao je Dimovski.

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA