On je grli, ona vrti repom od sreće i liže ga: Zdravko se posle pola godine vratio iz Nemačke i sreo sa svojom kravom (VIDEO)

U Bosni i Hercegovini iznajmljuju se kuće, stanovi, automobili, a odnedavno i stoka

  • 4

U Bosni i Hercegovini iznajmljuju se kuće, stanovi, automobili, a odnedavno i stoka. Zbog odlaska na privremeni rad u Nemačku, Zdravko Perković iz Viteza iznajmio je svoje dve krave Mirsadu Kelešturi iz Zenice. Mirsad čuva krave, muze ih i brine o njima sve dok se Zdravko ne vrati iz inostranstva.

Skoro nismo videli da je neko srećan kao ove kravice: Bile su zatvorene 6 meseci, a kada su ih pustili napolje, nastao je haos (VIDEO)

A zabeležen je i njihov ponovni susret. Na prvi zvuk gazdinog glasa, krava kreće ka njemu, maše repom, baš kao da je najbolji čovekov prijatelj, a ne pas.

- Pa ko me pozn'o? Nisam ti ništa donio! Pa ko me to pozn'o? - priča vlasnik dok ide ka životinji. Grli je, a ona ga liže. Maše repom i striže ušima. Krava je bolji prijatelj nego čovek, smatra Zdravko.

Kako priča Mirsad, on i Zdravko se poznaju petnaestak godina.

- Pitao me da primim njegovu stoku, ja sam prist'o na to i evo vidite, stanje je uredno. Stoka je na finom mestu, na zdravom i biće dok on ne dođe po njih.

Mirsad Keleštura, Printskrin/Youtube:Srećko Stipović

"ORGANSKE" KRAVICE

Najbitnije mi je da su krave udaljene od civilizacije i da žive prirodno, kaže Zdravko.

- Moji roditelji su držali stoku 50 godina i ja to nisam hteo da ukinem. Ništa me ne košta. Narod u Bosni u većini pogrešno razmišlja, neko je gospodin ko ništa nema, za mene to nije tako.

Kako kaže Mirsad, bolje je odatle uzeti kilogram sira nego s drugog mesta 10. Zdravko kaže da žali što je ostavio kuću i stoku i što živi u Nemačkoj u jednoj sobi koju plaća 500 evra, ali se nada da će jednog dana nastaviti da se bavi stočarstvom.

Pogledajte video:

VIDEO: Ova kravica je došla na doručak....u kuhinju!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tehničar

    26. maj 2018 | 10:26

    Ne razumem ljude, koji drze krave a onda ih daju za klanicu.

  • Mia

    26. maj 2018 | 11:52

    Nisu oni u Indiji ludi što slave kravu kao svetu životinju, sve to ima zašto.

  • ???

    26. maj 2018 | 09:38

    A jel ovo on zaboravio da hoda po livadi od kad je posao u Njemacku?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA