≫ 

"Počeli su da ulaze neki ljudi u moj kombi, nisu me razumeli": Ovako je Tomislav objašnjavao odakle 23 migranta u njegovom vozilu

Okrivljeni je priznao sve za šta ga terete, izrazio je žaljenje i pokajao se, pravdajući se da je sve napravio kako bi zaradio

  • 0

Zagrebački grafičar Tomislav H. (38) optužen je da je 19. jula krijumčario 23 migranta u kombiju, za šta je trebao da zaradi 100 evra.

U kombi zagrebačkih oznaka, koji je unajmljen od zagrebačkog preduzeća koje se bavi selidbama i čišćenjem, utrpao je 17 Avganistanaca, četiri Iranca i dva Pakistanca koji su ilegalno ušli u Hrvatsku iz BiH. Tovarni prostor vozila, navode tužioci, nije bio namenjen prevozu putnika jer je bio bez ventilacije, sedišta i sigurnosnih pojaseva, pa je vozač svesno ugrozio njihovo zdravlje i život, što je bilo neljudski i ponižavajuće.

Tinejdžer (13) iz Hrvatske se obesio zbog ozloglašene video igrice: Posle "Plavog kita", ovo je nova pošast koja ubija decu (VIDEO)

On je priznao sa sve što ga terete Foto: Wikipedia/Suradnik13

Okrivljeni je priznao sve za šta ga terete, izrazio je žaljenje i pokajao se, pravdajući se da je sve napravio kako bi zaradio. Tvrdi da nije bio organizator krijumčarenja ljudi, nego samo vozač, a posao je dogovorio s osobom za koju zna samo da se zove Kiro i da je iz Zagreba. Tvrdi da ga je Kiro zapravo zamolio za uslugu i da nije znao da će voziti ilegalne migrante.

- U blizini Saborskog preuzeo sam kombi. Tamo me odvezao Kirin prijatelj, trebao sam da ga preuzmem i dovedem do Zagreba. Onda me nazvao Kiro i rekao da bih kombijem trebao zapravo do Rijeke prevesti neke ljude. U otključani kombi, koji sam prevezao na dogovorenu lokaciju u šumu, odjednom su počeli da ulaze neki ljudi, pokušao sam da ih odvratim ali me nisu razumeli, pa sam ih odvezao do Rijeke - branio se neuverljivo krijumčar.

Tužioci navode kako je delimično izmenio svoj iskaz u odnosu na ono što je rekao tokom prvog ispitivanja u policiji kad je izjavio da je pristao za 100 evra do Zagreba da preveze nekoliko ljudi.

VIDEO: Migranti zaposeli železničku stanicu Novi Beograd

(Telegraf.rs/Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA