Kada je "najbolje" vreme za razvod: Mudre reči koje su važne najviše zbog deteta

Svedoci smo vremena u kome svako gleda svoje interese, partneri nisu spremni da se žrtvuju zarad bračne zajednice, a najviše u tom odnosu ispaštaju deca

  • 1

Poznati srpski akademik Vladeta Jerotić, koji je pre nekoliko dana proslavio 93. rođendan govorio mnogo puta na temu, porodice, dece i braka, a ovaj put je podelio savete u slučaju da dođe do razvoda.

Ovo su 3 primera neuroze koji narušavaju odnose u porodici i društvu

Ruski psiholog tvrdi: Zdrava osoba ne želi da se uda

Svedoci smo vremena u kome svako gleda svoje interese, partneri nisu spremni da se žrtvuju zarad bračne zajednice, a najviše u tom odnosu ispaštaju deca.

Mnogo puta mogli smo čuti dr Jerotića kako naglašava da decu podjednako treba da žele i muž i žena. Iz svog psihoterapeutskog iskustva, dr Jerotić je govorio i o deci koja odlaze čak u Ameriku da bi upoznala svoje očeve.

– Ima hrabrih žena koje rađaju decu, iako muškarci neće brak. To nikako nije dobro jer ostavlja izvesna emocionalna oštećenja. Takođe, u novije vreme, beleži se i porast agresije među supružnicima, te u mnogim gradovima imamo sigurne kuće za žene, a u Nišu čak i za muškarce. Spas je jedino u veri - rekao je Vladeta.

Foto: Profimedia

Ako supružnici ne mogu da nađu zajednički jezik ni na koji način, razvod braka je neizbežan.

Ako je razvod braka neminovnost, najbolje je da se ona dogodi kada dete ima najviše tri godine i da roditelji ubrzo potom stupe u nove bračne zajednice - savetuje dr Jerotić.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Opanak.net)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    9. septembar 2017 | 04:13

    Da se razvedu dok je dete malo i naprave druge porodice i uvuku dete iz prvog braka da zivi u porodici sa ocuhom ili macehom. A sta je sa statistikom da se vecina ljudi koji se razvodi zbog te emotivne nezrelosti i nesposobnosti da voli, takodje brzo razidje i iz drugog braka, pa mnogi i iz treceg ? Filozofira o putevima kojima nije prosao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA