JAPALKAN STIŽE NA BALKAN: Beograd jedva čeka da čuje Japance u srpskim nošnjama koji kidaju "Mesečinu" i "Nišku banju" (VIDEO)

Izvešće pesme na srpskom jeziku Mesečina, Ajde Jano, Niška banja i druge i biće odeveni u srpske nošnje

  • 0

Sa premijerom Japana Šinzom Abeom u Beograd stižu i članovi japanske muzičke grupe „Japalkan“. Biće to prvo gostovanje u Srbiji mlade japanske grupe koja svira južnoslovenske, srpske i romske pesme, prenosi RTS.

Šta možemo da očekujemo od istorijske posete premijera Japana? Ovakvog susreta nije bilo tri decenije

Simpatični sastav će 19. januara održati svoj prvi koncert u našem glavnom gradu, pod nazivom „Srpski koncert – voljenoj srpskoj zemlji“.

Izvešće pesme na srpskom jeziku Mesečina, Ajde Jano, Niška banja i druge, a biće odeveni u srpske nošnje.

Podsećamo, da ovaj mladi bend spaja narodne melodije izvodeći ih na tradicionalnim duvačkim, ali i električnim instrumentima. Prvi album „Ajde! Ajde! Ajde!“ snimili su 2015. godine.

Od tada se nižu nastupi širom Japana. Bend insistira na živim svirkama, kako bi publici preneo autentičan duh i energiju etnosa Balkana.

Japalkan je ovog leta nastupio na Festivalu balkanske muzike koji je održan u Tokiju, a u junu su njegovi članovi imali čast da se predstave i u ambasadi Republike Srbije u glavnom gradu te daleke zemlje.

Kažu da je za razumevanje ritma Južnih Slovena neophodno imati posebno meko srce i dušu. Japalkan ih sigurno ima.

Poslušajte kako ova grupa peva:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA