Aca Stojanović Ligu šampiona zamenio Beovizijom

Takmičari će izvesti svoje kompozicije po redosledu koji je određen žrebom u direktnom prenosu na RTS-u

  • 3

Festival Beovizija održaće se u utorak, 20. februara, u Centru "Sava", od 21.00, uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a.

Poslušajte svih 17 pesama od kojih će jedna predstavljati Srbiju na Evrosongu! (AUDIO)

Nakon devet godina, publika i petočlani žiri će svojim glasovima u odnosu 50:50 odlučiti ko će nas predstavljati na 63. po redu izboru za najbolju pesmu Evrope.

Na osnovu objavljenog konkursa za izbor srpskog predstavnika na takmičenju za "Pesmu Evrovizije", koja će se u maju ove godine održati u Lisabonu, selekciona komisija je u konkurenciji od 75 kompozicija odabrala 17 koje ćemo slušati na festivalu "Beovizija 2018".

Ovogodišnju Beoviziju otvoriće Hor RTS-a koji će izvesti pobedničku numeru Pesme Evrovizije 2007. "Molitva" u specijalnom aranžmanu. Takmičari će izvesti svoje kompozicije po redosledu koji je određen žrebom u direktnom prenosu na RTS-u.

Printskrin: RTS

U revijalnom delu nastupiće bivši predstavnici Srbije na Evrosongu - Jelena Tomašević, Marko Kon, Moje 3, Milan Stanković, Sanja Vučić, Bojana Stamenov i Tijana Bogićević, kao i gosti iz regiona.

Voditelji festivala su Kristina Radenković, Dragana Kosjerina, Branko Veselinović i Aleksandar Stojanović, koji bi tradicionalno, prethodnih godina u to vreme radio prenose meča Lige šampiona, ali ne i ove godine, s obzirom da Javni servis ima otkupljena prava samo na mečeve koji su na programu sredom.

Urednici festivala "Beovizija 2018" su Anja Rogljić i Uroš Marković, a reditelji su Marko Novaković i Igor Basorović.

Daljinac

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr za rock and roll

    15. februar 2018 | 19:04

    I bolje je. Nema ni glas a ni smek za voditelja. I bilo koji drugi prrnos sa njim je smrtna kazna, nego sreca je da smo u doba interneta pa ima i drugih programa sa istim prenosima. Najgori voditelj on i onaj sa prve neko vreme ranijih godina. Uzas

  • 007.

    15. februar 2018 | 17:41

    Ja mu ne bih dao ni to da prenosi.

  • X

    15. februar 2018 | 17:23

    RTS utorkom ni ne prenosi Ligu Sampiona, vec sredom tako da nije on nista zamenio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA