Poznati holivudski magazin piše o našoj zemlji: Srbija poseduje prirodne lepote i nudi pregršt zanimljivih lokacija za snimanje

Da bi se kvalifikovali za podsticaje, producenti moraju da ispune minimum uslova, a minimalni ulog za filmske i televizijske serije 300.000 evra, dok je minimum za TV epizodu 100.000 evra

  • 5

Holivudski filmski magazin "Varajeti" objavio je danas da je Srbija nedavno uvela nove podsticaje za produkciju audiovizuelnih dela, navodeći da osim toga naša zemlja obiluje prirodnim lepotama i nudi pregršt zanimljivih lokacija za snimanje.

Konkretno, Srbija je uredbom podigla procenat povraćaja investitoru sa 20 na 25 odsto, a filmske kompanije mogu da konkurišu cele godine.

>>>Miloš Biković snima film o Nikoli Tesli, svi detalji projekta od 15 miliona dolara!

Foto: AP/Tanjug

Već i samo to trebalo bi da poveća aktivnost filmske industrije, ali Srbija obiluje i živopisno slikovitim lokacijama duž Dunava, piše "Varajeti".

Takođe, pored ruralnih i prirodnih lepota, Srbija može da se pohvali mnoštvom starinskih sela i impresivnim istorijskim kamenim kulama Beogradske tvrđave koja gleda na ušće Save u Dunav.

Da bi se kvalifikovali za podsticaje, producenti moraju da ispune minimum uslova, a minimalni ulog za filmske i televizijske serije 300.000 evra, dok je minimum za TV epizodu 100.000 evra.

Foto: Petar Lazović

Za animirani film i projekte postprodukcije, minimumalno ulaganje je 150.000 evra.

Među nedavno snimljenim filmovima u Srbiji su "Incoming", tv serija "McMafia", "Tau", "The Forest", "Newcomer" i drugi, podseća magazin.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    10. mart 2018 | 20:17

    To nije problem sto su amerkanci to videli,nego je problem sto mi toga nismo svesni

  • Mila

    10. mart 2018 | 21:46

    Tako je Darko !

  • BudimoNormalni

    10. mart 2018 | 22:11

    Dodji zaposli se za prosecnu platu , i bas mi kazi sta vidis od prirode ..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA