Miloš Biković s Rusima gradi filmski studio u Beogradu: Praviće se filmovi za tržišta od Kine do Amerike (FOTO)

Studio će parirati modernim svetskim standardima u kinematografiji

  • 2
Nevena Božović, promocija novog spota, Miloš Biković Foto: Marko Todorović

Mladi glumac Miloš Biković učestvovao je u potpisivanju sporazuma za razvoj filmske i kreativne industrije i izgradnju modernog filmskog studija u Beogradu a koji su inicirali predstavnici naše Vlade, ministar rudarstva i energetike, Aleksandar Antić i Član gradskog veća, Dragomir Petronijević, koji su tim povodom ovih dana boravili u Sankt Petersburgu.

Po ovom sporazumu dogovoreno je da se 2019. godine u srpskoj prestonici izgradi studio koji će parirati modernim svetskim standardima u kinematografiji. Takav studio, kako je izjavio Biković, moći će da, osim srpskih, proizvodi i filmove koji će biti namenjeni tržištu od Kine do Amerike.

Konačno snima u Srbiji: Miloš Biković o popularnosti u Rusiji, zaradi i novoj ulozi (VIDEO)

- Izgradnja jednog ovakvog studija je od velikog značaja za kulturu a posebno kinomatografiju. Izgradnja studija je od izuzetne važnosti jer dugoročno podiže nivo kinomatografije, otvara prostor za nova radna mesta, ali i podiže nivo primene tehnologije u proizvodnji.

Miloš Biković potpisao sporazum o izgradnji modernog studija Foto: Promo

Zahvaljujem se i Gradu Beogradu odnosno članu Gradskog veća Dragomiru Petronijeviću koji je danas prisustvovao potpisivanju. Ovaj korak je važan za Beograd jer će ga ucrtati na svetsku mapu u proizvodnji filmova. Ovo je prvi korak, nadam se da ćemo vrlo brzo doći do potpisivanja ugovora i izgradnje studija - kazao je Biković, koji se očigledno osim u glumačkim, odlično snalazi i u preduzetničkim vodama.

Povodom potpisivanja ovog sporazuma, Dragomir Petronijević, koji je inače i Savetnik za zapošljavanje grada Beograda, izrazio je zahvalnost kako ministru Antiću, tako i Milošu Bikoviću na važnom sporazumu koji će pružiti veliku šansu za zapošljavanje mladih ljudi.

Aleksandar Antić (levo), Dragomir Petronijević (iza) i Miloš Biković (desno) Foto: Promo

- Ministar Antić je u ime Vlade Republike Srbije potpisao važan sporazum o saradnji koji predviđa mogućnost otvaranja studija u Beogradu gde bi bilo zaposleno više od 150 mladih i kreativnih ljudi koji bi svojim umetnčkim doprinosom razvijali filmsku industriju, a pritom bi ostali u našoj zemlji.

Imamo veliku šansu da daljim potpisivanjem ugovora razvijamo kreativnu industriju Beograda ali i Srbije. Pored radnih mesta, od izuzetne je važnosti što ovaj i slični koraci ukazuju na činjenicu ubrzanog razvoja i primene inovacija u filmskoj i kreativnoj industriji u kojima i naš grad ali i zemlja mogu da budu lideri u budućnosti s obzirom na dosadašnja umetnička dostignuća i potencijal koji imamo - istakao je Petronijević.

VIDEO: Biković konačno glumi i u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    28. maj 2018 | 10:53

    Bravo! Konačno se kultura vraća. Bravo Miloše i ostali koji su imali razumevanja. Hvala Bogu.

  • Md

    29. maj 2018 | 06:35

    Ovo me oduševilo, razmišljanje Bikovića, studio ali vrhunski je prava stvar za Srbiju i proizvodnja filmova...koliko filmska industrija učinila za Ameriku...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA