Uspeli smo da Beograd bude destinacija u turnejama svetskih muzičara: Završen još jedan Musicology Barcaffè Sessions festival (FOTO)

Predgrupa ovom koncertu bio je bend mladih srpskih muzičara Epiphany, predvođen basistom Perom Krstajićem, koji je nedavno diplomirao na čuvenom muzičkom koledžuje Berkli

  • 0

Druga sezona koncertnog serijala Musicology Barcaffè Sessions zatvorena je egzotičnim koncertom World Music grupe Bokante na Kalemegdanu. Majkl Lig, zanosna pevačica Malika i osam muzičara za čak pet kontinenata sinoć su odličnim ritmom razigrali beogradsku publiku među zidinama stare tvrđave.

Predgrupa ovom koncertu bio je bend mladih srpskih muzičara Epiphany, predvođen basistom Perom Krstajićem, koji je nedavno diplomirao na čuvenom muzičkom koledžuje Berkli. Osnivač benda Bokante, Majkl Lig koji je takođe basista, u toku svog koncerta pozdravio je ove mlade muzičare i zahvalio im se na fantastičnom nastupu.

Foto: Asja Ignjatović

Ovo veče je na najbolji način zaokružilo još jednu sezonu Musicology koncerta koji su nastali sa idejom da se publika u intimnoj atmosferi upozna sa svetskim muzičarima.

- I ove godine smo uspeli u tome da Beograd bude jedna od destinacija u turnejama vrsnih svetskih muzičara! - zaključio je direktor festivala Miša Relić. On je dodao da ne želi da projekat Musicology postane veći, već isključivo da iz godine u godinu bude sve bolji i da neće odustati od kvalitetne muzike.

Foto: Asja Ignjatović

Da podsetimo, poslednji serijal koncerata obogatili su nastupi izvanrednih svetskih muzičara – Incognito, Berhoft, Robert Glasper Trio, Jazzanova Live i Paula Rondelph, Bojan Zulfikarpašić & Modern Times, Quartet, dok su u letnjoj sezoni u poslednjih mesec dana nastupali švetski bend Koop Oscar Orchestra i r'n'b i soul diva Angie Stone. Relić je najavio još jedan serijal koncerata, u čak tri zemlje, sa velikim muzičkim imenima koja će biti zvanično objavljena početkom sledećeg meseca.

Foto: Asja Ignjatović

Prošlogodišnji uspeh ovog festivala je doprineo tome da se Musicology pokrene i u Sloveniji, a sada je i zvanično potvrđeno da će u narednim mesecima započeti i njegovo hrvatsko izdanje koncertima u Zagrebu.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA