≫ 

Srbin među holivudskim zvezdama: Kako izgleda kad ti se Tom Kruz zahvali što si radio sa njim na filmu (FOTO)

Srbin iz Londona otkriva za Telegraf ko je od filmskih zvezda najveća faca, ko se "pravi bog", a koja je holivudska glumica prekrstarila ceo Beograd pijući vodu

  • 1

Tom Kruz mu se zahvaljuje, sa Hju Džekmenom diže tegove, Rejčel Vajs je najsigurnija kada se vozi kraj njega, ali se Edrijanu Brodiju nije dopao, pa ga je jednom prilikom ranio iz pištolja. Takav život u Londonu vodi Beograđanin Dragan Mudrinić (56), specijalni vozač i povremeni statista, koji je sa mnogim holivudskim zvezdama na "ti".

Zato mu se Tom Kruz lično zahvalio za dobro odrađen posao na njegovom poslednjem filmu - čuvenoj "Nemogućoj misiji 6".

Lude aukcije: Ko daje više za predmete ubijenog državnika i omiljenog filmskog serijala

- Iskreno, ranije ga nisam baš gotivio, ali Tom je vrlo komunikativan i zanimaju ga svi poslovi koji su vezani za stvaranje filma. Često je o poslu pričao sa nama. Doduše, svima nam je odužio posao, jer je fanatik za akcione filmove: sam je preko 100 puta skočio iz aviona, sa preko 7.000 metara visine! Nije dao kaskaderima ni da primirušu. Na kraju je to izveo maestralno, ali se i povredio, pa smo radili skoro 10 nedelja duže - odaje Dragan za Telegraf.rs detalje sa snimanja blokbastera koji se ovih dana emituje u našim bioskopima.

Hju Džekmen je, ističe, ipak najpozitivnija faca koju je imao prilike da upozna. Nimalo nalik ozloglašenom gusaru Crnobradom, kog je tumčio u "Panu", kada je Dragan radio sa njim.

- On baš voli da se druži sa celom ekipom. Imao je običaj da petkom kupi gomilu loto srećki i svima nam ih deli, kad god prođemo kraj njega, uz iskreno "Good luck". Trejleri pretvoreni u teretanu, u kojoj je redovno vežbao, bili su otvoreni za sve nas - otkriva za naš portal Dragan.

Dragan sa Hju Džekmenom i njegov komentar "najbolji, najbolji, najbolji" Foto: Privatna arhiva

Najviše se, doduše, družio sa prelepom Rejčel Vajs kada je 2008. godine smimala "Braću Blum" u Srbiji, a Dragan (Londonac tek od 2012.) bio njen lični vozač.

- U velikom "vianu" prokrstarili smo Beograd, ona, njen suprug, beba, dadilja i ja, ali je Rejčel nekako najviše volela da sedi pored mene. Morao sam da uvek imam prepun gepek vode, jer ju je pila u ogromnim količinama, a onda, naravno, svaki čas pauzirala snimanje da skokne do toaleta - sa osmehom se priseća on.

Dragan sa prelepom Rejčel Vajs Foto: Privatna arhiva

Iako ga njihova popularnost ne facinira previše, Dragan dodaje da mu je drago što se ispostavilo da su i ti glumci, ali i Majk Rafalo, Entoni Hopkins, Džon Malkovič, En Hetavej, Lili Džejms, Kejt Blanšet, Sofija Loren, Ralf Fajns i Kenet Brana, sa kojima je takođe radio, zapravo vrlo normalni ljudi. Jedino se, otkriva, "Brus Vilis pravio da je bog".

Sa Majkom Rafalom na setu filma "Braća Blum" Foto: Privatna arhiva

TELOHRANITELJ, VITEZ I RUSKI MAFIJAŠ

Glumce, doduše, u Londonu retko vozi. Ovde je njegov posao možda još odgovorniji, jer mu se na poverenje daju sve scene koje su taj dan snimljene, da ih iz laboratorije dostavi montažerima i reditelju.

Vitez kralja Artura Foto: Privatna arhiva

Markantni Srbin, međutim, neretko filmadžijama zapadne za oko, pa ga angažuju kao statistu ili mu dodele manju ulogu. Kada se to desi, Dragan čuva Ketrin Zitu Džons i hoda samo nekoliko koraza iza zanosne brinete, sa prstom na obaraču. Drugi put ogrne krzno, pa u šminkernici u kojoj 20, 30 devojaka neprestano puderiše, zaradi opasan ožiljak, preko kojeg u oči gleda kralja Artura. Potom ode u mafijaše i Ruse, za šta ga Edrijen Brodi "kazni" pucnjem iz pištolja.

Za Ketrin je spreman i da ubije Printskrin: Youtube

- Pitali su me zašto ne glumim, ali ja "ne otkidam" na taj posao i slavu. Da mogu da vratim vreme, bavio bih se vizuelnim efektima. Verujte mi, iza kamere je mnogo zanimljivije - otkriva on, mada dodaje da je i za odigrane uloge imamo sitne ideje, koje su režiseri sve do jedne uvažili, iako nije zaista glumac.

Njegova je bila ideja kako da puca, gde da se skriva i kako da se kreće Foto: Privatna arhiva

Odnos među kolegama je u inostranstvu prosto takav - svi se međusobno uvažavaju i zahvalni su jedni drugima za obavljen posao. Otuda i Tomova poruka.

Din Noris i Dragan Mudrinić Foto: Privatna arhiva

- Drugačije je nego u Srbiji, gde se i dalje podrazumeva da ti je plata dovoljna nagrada. Film je veliki projekat i u tom mehanizmu svako ima svoju ulogu. Posao mi je omogućio ne samo da upoznam sjajne ljude, već i da vidim čuda koja se stvaraju zbog dobre scenografije i iluzije. Otputovao sam na mesta na koja inače ne bih otišao: na grandioznu obalu Irske, gde smo otišli u najstrožoj tajnosti da snimamo "Ratove zvezda", a na aerodromu nas je svejedno dočekala armija oduševljenih fanova; ili na škotske visove po kojima je jahao kralj Artur, a koji su mene neodoljivo podsetili na rodnu zemlju - priča Mudrinić.

Edrijen Brodi je ga je na kraju filma ranio, naravno, samo u filmu Foto: Privatna arhiva

"Ratovi zvezda 9", "Pepeljuga", "Spajdermen", "Pan", "Red 2", "Koriolanus" neki su od svetskih naslova koje pamti iz prve ruke. Još se seća i svog prvog snimanja, kada je 1986. godine bio kockar koji je sa Guzom (Boris Komnenić) igrao poker u "Boljem životu".

(Dunja Savanović/ d.savanovic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA