Kupac će ipak platiti isečenu Benksijevu sliku: 1,2 miliona evra za "Ljubav je u kanti" (FOTO)

Delo je preimenovano u "Ljubav je u kanti" što je potvrdila kompanija "Pest Control" u vlasništvu Benksija čiji je identitet tajan

  • 1

Anonimni kupac će ipak platiti 1,2 miliona evra za Benksijevo platno, koje je skrivenim automatskim rezačem bilo delimično izrezano u trake nakon što je na aukciji objavljena njegova prodaja, objavila je aukcijska kuća Sotheby’s.

Teška internet sprdnja posle peha Benksijeve "Devojčica sa balonom" na aukciji (FOTO)

- Kad je prošle nedelje nakon udarca čekićem objavljena prodaja i odmah nakon toga delo izrezano, prvo sam bila u šoku, ali sam postepeno počela da shvatam da mogu da posedujem deo istorije umetnosti - kazala je nova vlasnica, a saopštio Sotheby’s.

Iz te kuće navode da je nova vlasnica dela iz 2006. godine "Devojčica s balonom", opisana samo kao "evropska kolekcionarka i dugogodišnja klijentkinja Sotheby’s", odlučila da kupi delo.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Going, going, gone...Објава коју дели Banksy (@banksy) дана

 

Benksi je objavio da je ugradio skriveni rezač u veliki okvir slike i aktivirao ga je nakon što je delo prodato 5. oktobra pred iznenađenim učesnicima aukcije.

Delo je preimenovano u "Ljubav je u kanti" što je potvrdila kompanija "Pest Control" u vlasništvu Benksija čiji je identitet tajan, objavio je Sotheby’s.

On je na svojoj internet stranici postavio snimak rezanja platna, što je izazvalo spekulacije da je lično prisustvovao aukciji.

"Devojčica s balonom" je u anketi sprovedenoj 2017. među kritičarima, proglašena najdražim britanskim umetničkim delom, naveo je Sotheby’s.

(Telegraf.rs/cdm.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vojkan

    15. oktobar 2018 | 12:38

    A zasto su uopste isekli sliku? Dekadencija i ludilo bez granica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA