Insajderski vodič kroz Srbiju: BBC otkrio gde je najbolje ići u šoping i na odmor u našoj zemlji u hladnim danima

Neke lepote su manje očigledne ili poznate, postoje ta prelepa mesta za koja znaju samo oni koji žive tu, ali od nedavno i BBC

  • 4

Srbija je zemlja iznenađenja, mnogo toga može svakog posetioca da zaseni od trenutka čim stigne. Neke lepote su manje očigledne ili poznate, postoje ta prelepa mesta za koja znaju samo oni koji žive tu, ali od nedavno i BBC.

BBC objavio prilog o "homofobiji u Srbiji": Evo šta ih je navelo na to

Čuveni BBC je pisao o Srbiji: Avanturistički raj, zemlja stvorena za adrenalin. Hedonizam i priroda leče dušu (FOTO)

Ovog puta su se BBC-jevi reporteri fokusirali na šoping, romantiku i opuštanje u Beogradu i istraživali gde da idete.

Ne iznenađuje što je baš Beograd glavni grad za šoping, ali gde ići, u tome je fora. Pravac do Čumićevog dizajnerskog dela po autentičnu lokalnu i garderobu mladih dizajnera.

Foto: Telegraf

Ako ste za nešto tradicionalnije, krenite do Zlatibora po ručno pletenu garderobu. Potrudite se da pronađete autentični Sirogojno stil, jer ima jeftinih imitacija u izobilju koje treba da izbegavate.

Romantika

Najromantičnije mesto je Kaštel Ečka. Sagrađena je 1820. i inspirisano je engleskim lovačkim ložama. Dvorac ovih dana radi kao hotel. Njegova specifična crveno-roze spoljašnjost, veličanstveni park i kombinacija modernih i srednjovekovnih soba nalazi se na samo 60 kilometara od Beograda, u selu Ečka.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Preporučuju i Dvorac Fanstast u Vojvodini na oko 60 kilometara od Novog Sada. Sagrađen na početku 1900-te godine prikazuje u kakvom je raskošu živeo vlasnik Bogdan Dunđerski i da nisu tačne glasine da je bio pred bankrotom. Danas je hotel i restoran.

Potrudite se da ne promašite Crkvu Svetog Đorđa u kojoj je naslikana Devica Marija Uroša Predića. Glasine kažu da je devičino lice izmenjeno i da u stvari prikazuje Maru Dinjacki, kovačevu ženu u koju je Dunđerski bio zaljubljen. Obilazak sa vodičima je dostupan uz malu naknadu.

Foto: Profimedia, Wavebreak

Opuštanje

Za maksimalno opuštanje idite u banju Vrdnik. Smešten je u podnožju Fruške Gore, u nacionalnom parku koji obiluje lekovitim vodama i drevnim prirodnim banjama i manastirima iz 15. veka. Nadomak Beograda i Novog Sada, hotel nudi najbolje iz oba. Moderna banja, unutrašnji i spoljašnji bazen i apartmani sa pet zvezdica čine da bude nemoguće da se ne opustite.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    21. septembar 2017 | 10:44

    Najlepsi je Nis od gradova i njegova okolina. Istocna i zapadna Srbija

  • Zvrk

    21. septembar 2017 | 12:52

    Ogroman članak.

  • Urs Zimmermann011

    21. septembar 2017 | 12:48

    Zna se gde...Čumićevo Sokače po Air Max patike i trenerku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA