SPS ODLUČUJE: Ulazi li u vladu osim Dačića još neko iz koalicije oko socijalista?

- Sigurno da bilo kakav dogovor ne podrazumeva da samo ja budem u vladi, a sa druge strane ne podrazumeva ni da samo SPS iz naše koalicije učestvuje u ovom dogovoru - rekao je lider SPS-a

  • 20

Sednica Predsedništva Socijalističke partije Srbije počela je u sedništu stranke i na njoj će biti govora o učešću u budućoj vladi Srbije.

Lider socijalista Ivica Dačić rekao je posle sastanka sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem da je ta stranka spremna da bude deo parlamentarne većine, o čemu će odluku doneti stranački organi, a, kako je rekao, on će predložiti da ona bude pozitivna.

On je naglasio da nijedno kadrovsko rešenje nije dogovoreno, već da će biti reči o tome posle Vaskrsa, i pored medijskih spekulacija.

On je dodao da će posle Predsedništva SPS, po završetku uskršnjih praznika, biti održan i Glavni odbor stranke, a da će i koalicioni partneri JS i PUPS će donositi odluke na stranačkim organima.

- Neću biti samo ja u vladi - sigurno da bilo kakav dogovor ne podrazumeva da samo ja budem u vladi, a sa druge strane ne podrazumeva ni da samo SPS iz naše koalicije učestvuje u ovom dogovoru - učestvuje cela naša koalicija. Ja sam Vučiću rekao veoma jasno - imamo i ja imam samo jedno pitanje, a to je kako najbolje i najviše možemo da mu pomognemo i to je sve - rekao je Dačić.

Konferencija za novinare, koja je bila prvobitno zakazana za 13 sati je otkazana, pošto se Dačić obratio novinarima posle sastanka Nikolićem.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sjovic1

    17. april 2014 | 17:02

    I jedino Dačić u vladi je previše. Ne, treba nam Obradović, Ružić, Mrka, Krka i Palma.

  • Ex sns

    17. april 2014 | 15:45

    Sps je blago receno,katastrofa.

  • zoki

    17. april 2014 | 18:06

    Dačiću, uđi u vlada i zabrani paradu!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA