Formirana četiri ključna odbora Skupštine Srbije!

Skupština Srbije konstituisala je četiri odbora, čije je formiranje bilo neophodno zbog usvajanja zakona o vladi i ministarstvima

  • 3

Skupština Srbije formirala je četiri odbora - za ustavna pitanja i zakonodavstvo, za spoljne poslove, za pravosuđe i Administrativni odbor, čime je za danas završen rad parlamenta.

Konstituisanje tih odbora neophodno je zbog usvajanja zakona o vladi i o ministarstvima, čije je usvajanje u plenumu uslov za formiranje vlade.

U skupštinsku proceduru stigle su izmene zakona o vladi i ministarstvima a buduća vlada će imati 16 ministarstava.

Buduća Vlada Srbije će, kako je predloženo, imati sledeća ministarstva: Ministarstvo finansija, Ministarstvo privrede, Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstvo rudarstva i energetike, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstvo pravde, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Nova vlada imaće i Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo odbrane, Ministarstvo spoljnih poslova, Ministarstvo prosvete i nauke, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja, Ministarstvo omladine i sporta i Ministarstvo kulture i informisanja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA