Vulin: MUP da utvrdi da li je bilo kršenja zakona, roditelje pozvati na odgovornost!

- Niko ne može da vam otme dete, vi ste ga negde odveli. Treba razgovarati sa roditeljima i videti šta se desilo i da li podržavaju da im deca idu negde da vežbaju sa oružjem. Dete ima zakonskog staraoca, to je roditelj. Mi sa roditeljima sada moramo da pričamo, a jedini ko apsolutno nije kriv je dete - rekao je ministar za rad, zapošljavanje i socijalna i boračka pitanja povodom organizovanja zilotskog kampa za decu

  • 4

Ministar za rad, zapošljavanje i socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas, povodom organizovanja zilotskog kampa za decu na Kučajskim planinama iznad Despotovca, da prvo mora da reaguje Ministarstvo unutrašnjih poslova kako bi utvrdilo da li je tu bilo nekakvog kršenja zakona.

Ministarstvo za rad, koje kroz Cetar za socijani rad brine o dečijim pravima, jeste prema Vulinovim rečima na stanovištu da je na prvom mestu potrebno postaviti pitanje odgovornosti roditelja.

- Niko ne može da vam otme dete, vi ste ga negde odveli. Treba razgovarati sa roditeljima i videti šta se desilo i da li podržavaju da im deca idu negde da vežbaju sa oružjem. Dete ima zakonoskog staraoca, to je roditelj. Mi roditeljima sada moramo da pričamo, a jedini koji jedino apsolutno nije kriv to je dete - rekao je Vulin novinarima prilikom posete Senjskom rudniku.

Sredinom jula na Kučajskim planimana održan je Svetolazarev pravoslavni kampa za decu koji je organizovao zilotski red samozvane Srpske istinske pravoslavne crkve.

U tom kampu, preneli su mediji, deca su učila da pucaju, pevaju himnu "Bože pravde" i učestvuju u vojnim akcijama.

Srpska istinska pravoslavna crkva je otcepljena frakcija SPC, a njenog vođu vladiku Akakija je patrijarh Irinej proterao iz SPC, navodi list.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pravoslavac

    6. avgust 2014 | 13:35

    Kad su nam politicari ukinuli vojsku, narod mora sam da se snalazi i uci kako sa odbraniti.

  • Maverik

    6. avgust 2014 | 23:16

    Kakve gluposti,pravi se drama od ovoga!

  • UFF

    6. avgust 2014 | 15:52

    Alo ljudi!!!TO SU DJECA!!!Djeca koja se trebaju igrati i učiti a ne pripremati se za odbranu! Vama je uredu da sektasi uče decu da pucaju?! Ko zna šta ih tamo uče?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA