OPROSTI MI, KATRIN: Evo kako su se "voleli" i "ljubili" Ivica Dačić i Ketrin Ešton! (FOTO)

Prvi potpredsednik Vlade bivšoj šefici spoljne politike EU pevao je pesme, mazio je po kosi, ljubio u ruku, a na kraju joj poklonio ikonu Bogorodice Trojeručice

  • 11

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton u novembru završava svoj mandat, a kormilo će preuzeti bivša ministarka spoljnih poslova Italije Federika Mogerini. Tako će se na formalan način završiti i specifičan odnos koji je Eštonova imala s ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem!

Dačić je na sebi svojstven način šarmirao baronesu Ešton. Pevao joj je pesme, ljubio ruku, a na oproštajnom susretu poklonio joj je ikonu Bogorodice Trojeručice, zaštitnicu Hilandara.

Ministar i bivši premijer smatra da je Ketrin Ešton bila jedini objektivni posrednik u krizama na Zapadnom Balkanu.

- To mogu da kažem jer sam tokom 24 godine bavljenja politikom bio svedok svih većih kriza u regionu – rekao je Dačić u sedištu Evropske službe za spoljne poslove u Briselu.

On se posebno zahvalio Eštonovoj što je pomogla da Srbija ove godine uđe u pregovarački proceš pridruživanja EU, kao i na strpljenju koje je pokazala tokom dugih sesija dijaloga o normalizaciji odnosa s Prištinom.

- Znam da joj nije bilo lako, a jednom je čak i svoj rođendan morala da provede sa mnom i Hašimom Tačijem jer je razgovor trajao ceo dan – istakao je on.

Eštonova  je, s druge strane, odala priznanje Dačiću zbog državničke hrabrosti ispoljene tokom dijaloga, kao i zbog istrajavanja na evropskom putu.

Podsetimo, tokom jedne runde razgovora Dačić je mazio po kosi Eštonovu, kako bi je smeškao.

Ostaće zabeleženo i da je ministar spoljnih poslova, tada premijer Srbije, tokom sastanka uhvatio Eštonovu za ruku i rekao joj: "Keti, nemoj da se ljutiš".

Za rođendan baronese Ešton Dačić joj je poklonio šal i rukavice, a tokom neformalnih sastanaka pevao joj je "Oprosti mi, Katrin, što možda nisam bio fin, mada si mi bila draga".

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • оооој

    23. oktobar 2014 | 08:18

    Ово само мајка може да љуби и воли;))))

  • Voodoo Popeye

    23. oktobar 2014 | 09:18

    Oprosti mi Katrin možda nismo dobar tim ti debela ja bez para. Oprosti mi Katrin mislim da ti škodi dim trči brzo kod lekara.

  • Boki

    23. oktobar 2014 | 09:31

    Haha bas te kvarni... :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA