PREMIJER SRBIJE: Nadam se kraju muka sa Železarom!

- U sredu ili četvrtak ću se videti u Londonu sa Bušarom i verujem da ćemo se rukovati, što će značiti kraj muka za Smederevo - rekao je Aleksandar Vučić na sednici Skupštine Srbije, tokom rasprave o rebalansu budžeta za 2014. godinu

  • 11

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će 29. ili 30. oktobra u Londonu razgovarati sa predsednikom Odbora americke kompanije "Esmark" Džimom Bušarom i da veruje "da će to biti kraj muka za Železaru Smederevo".

- U sredu ili četvrtak ću se videti u Londonu sa Bušarom i verujem da ćemo se rukovati, što će značiti kraj muka za Smederevo - rekao je Vučić na sednici Skupštine Srbije, tokom rasprave o rebalansu budžeta za 2014. godinu.

On je rekao da će tokom posete Londonu, gde će održati javni čas studentima Londonske škole ekonomije i političkih nauka, obaviti razgovore u vezi sa Železarom, kao i s drugim investitorima.

Vučić je ranije rekao da je "Esmark" jedan od kredibilnih potencijalnih partnera sa kojim će u narednom periodu definisati konačan status Železare.

Premijer je u parlamentu rekao i da je plan da se pre kraja mandata ove vlade smanji nezaposlenost za 100.000.

- Na žalost nekih koji su rekli da ćemo imati 300.000 više nezaposlenih posle usvajanja Zakona o radu, a smanjili smo taj broj za 40.000. Naš je cilj da pre kraja mandata, uz teške mere u javnom sektru gde će biti i otpuštanja kadrova, verujem da ćemo za 100.000 ljudi uspeti da smanjimo nezaposlenos, što je optimistično, a ja nisam optimista - rekao je Vučić.

Premijer Srbije je naglasio da Vlada Srbije ne krije ništa od svojih građana i da je Srbija makroekonomski stabilna zemlja.

Vučić je upozorio i da Vlada nije preuzela ove mere da bi Srbija bankrotirala 2016. godine. On je rekao i da su svetski zvaničnici pohvalili mere koje Vlada preduzima, kao i da vlada ne štiti tajkune, već da je od tajkuna naplaćeno više novca ove godine, nego u proteklih četiripet godina.

Prethodno je ministar finansija izjavio da Srbija nije pred bankrotom, već da rebalans vodi našu zemlju u reforme.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vanja

    24. oktobar 2014 | 14:20

    Samo se nadam da ce se jedno po jedno resavati... Srpski narod je mnogo dugo bio u bedi...

  • Rosic

    24. oktobar 2014 | 14:57

    Svakako treba da se sto pre oslobodimo muka oko Zelezare. Kada se bude prodala to ce biti jedno veliko rasterecenje za budzet,a premijer Vucic to svako zna.

  • Maza

    24. oktobar 2014 | 20:10

    Veoma težak zadatak je pronaći strateškog partnera za ovog državnog gubitaša.Od te fabrike zavisi ogroman broj ne samo radnika već i porodica.Takođe je na teretu države i pronalazak kupca bi bio zaista veliko olakšanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA